VCP 621 242题库解密2.0

这个版本修改了下突出的颜色,这样看起来更加清晰,并且在简单的核对了下,老样子转载请加原文链接

VMware 2V0-621 VMware Certified Professional 6 Data Center Virtualization Delta Exam

 

 

 

Q1.

An administrator wants to provide users restricted access. The users should only be able to perform the following tasks:        管理员想要提供用户限制访问。用户只可以执行以下任务:

  • Create and consolidate virtual machine snapshots        创建和合并虚拟机快照
    • Add/Remove virtual disks         添加/删除虚拟磁盘

– Snapshot Management         快照管理

Which default role in vCenter Server would meet the administrator’s requirements for the users?         默认哪个角色的vCenter服务器管理员满足用户的要求?

 

  1. Virtual machine user
  2. Virtual machine power user        虚拟机高级用户
  3. Virtual Datacenter administrator
  4. VMware Consolidated Backup user

Answer: B

说明:Virtual Machine Power User is a sample role that grants a user access rights only to virtual machines; can alter the virtual hardware or create snapshots of the VM.         虚拟机高级用户是一个默认用户给用户访问虚拟机的权限,可以改变机器硬件或者创建快照

Reference: http://blog.pluralsight.com/vmware-access-control-101-roles-and-permissions

 

 

Q2.

Which two roles can be modified? (Choose two.)         哪2个角色可以被修改

  1. Administrator
  2. Network Administrator        网络管理员
  3. Datastore Consumer        数据存储用户
  4. Read-Only

Answer: B,C

说明:It is a common knowledge that you cannot modify Administrator role and grant whatever privileges you like. Same is the case with read-only. This role is created solely for ready only purposes. So you are left with two viable options ?Network administrator and Datastore consumer both of which can be modified to add or delete privileges according to your specifications.        这是一个基本常识,你不能修改管理员角色来分配你想要的权限,只读角色也是一样,所以只有剩下的2个可以选。

 

 

Q3.

An administrator with global administrator privileges creates a custom role but fails to assign any privileges to it.

Which two privileges would the custom role have? (Choose two.)         一个 有全局管理员权限的管理员创建了个用户角色,但是未分配权限,这个用户角色会哪2个权限

  1. System.View        查看
  2. System.Anonymous        匿名
  3. System.User
  4. System.ReadOnly

Answer: A,B

说明:注意 如果添加自定义角色,并不向其分配任何特权,则角色将创建为只读角色,且具有以下三个系统定义的

特权:System.AnonymousSystem.View System.Read

Reference: https://pubs.vmware.com/vsphere-51/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.security.doc%2FGUID-93B962A7-93FA-4E96B68F-AE66D3D6C663.html

 

 

Q4.

An administrator wishes to give a user the ability to manage snapshots for virtual machines.Which privilege does the administrator need to assign to the user?         一个管理员想要给用户管理虚拟机快照的权限,管理员要给用户什么权限

  1. Datastore.Allocate Space        数据存储。空间分配
  2. Virtual machine.Configuration.create snapshot
  3. Virtual machine.Configuration.manage snapshot
    1. Datastore.Browse Datastore

Answer: A

说明:Datastore.Allocate space allows allocating space on a datastore for a virtual machine, snapshot, clone, or virtual disk.         Datastore.Allocate 空间允许为虚拟机、 快照、 克隆或虚拟磁盘分配一个数据存储上的空间。

Reference: https://pubs.vmware.com/vsphere-51/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.security.doc%2FGUID-B2426ACC-D73F-4732-8BBC-DE9B1B2263D9.html

 

 

Q5.

An object has inherited permissions from two parent objects.         一个对象从上面2层的父对象继承了权限

What is true about the permissions on the object?         对于这个对象的权限,哪个是正确的

  1. The common permissions between the two are applied and the rest are discarded.
  2. The permissions are combined from both parent objects.         拥有2个父对象的所有权限
  3. No permissions are applied from the parent objects.
  4. The permission is randomly selected from either of the two parent objects.

Answer: B

说明:如果某个对象从两个父对象继承了权限,则对一个对象的权限将添加到对另一个对象的权限中。例如,如果某

个虚拟机位于虚拟机文件夹中,同时还属于资源池,该虚拟机将同时从虚拟机文件夹和资源池继承所有权限设置。

Reference: http://pubs.vmware.com/vsphere-4-esx-vcenter/index.jsp?topic=/com.vmware.vsphere.dcadmin.doc_41/vsp_dc_admin_guide/managing_

users_groups_roles_and_permissions/c_hierarchical_inheritance_of_permissions.html

 

Q6.

What is the highest object level from which a virtual machine can inherit privileges?         虚拟机可以继承权限最高的对象级别是什么?

  1. Host Folder
  2. Data Center
  3. Data Center Folder        数据中心文件夹
  4. VM Folder

Answer: C

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: http://www.vmware.com/pdf/vi3_vc_roles.pdf

 

 

Q7.

Which three Authorization types are valid in vSphere? (Choose three.)         vSphere3种授权类型

  1. Group Membership in vsphere.local         vsphere中的组成员
  2. Global         全局
  3. C. Forest
  4. vCenter Server
  5. Group Membership in system-domain

Answer: A,B,D

 

说明:了解 vSphere 中的授权

在 vSphere 中授权用户或组的主要方式是 vCenter Server 权限。根据要执行的任务,您可能需要其他授权。

vSphere 6.0 及更高版本允许有特权的用户以下列方式授予其他用户执行任务的权限。这些方法大多数互相排

斥;但是,您可以使用全局权限授予某些用户对所有解决方案的权限,以及使用本地 vCenter Server 权限授予

其他用户对各个 vCenter Server 系统的权限。

vCenter Server 权限 vCenter Server 系统的权限模型需要向该 vCenter Server 对象层次结构中的对象分配权限。每种权限都会向一个用户或组授予一组特权,即选定对象的角色。例如,您可以选择一台 ESXi 主机并向一组用户分配角色,以授予这些用户对该主机的相应特权。

全局权限 全局权限应用到跨多个解决方案的全局根对象。例如,如果已安装vCenter Server 和 vCenter Orchestrator,则可以使用全局权限向这两个对象层次结构中的所有对象授予权限。系统会在整个 vsphere.local 域中复制全局权限。全局权限不会为通过vsphere.local 组管理的服务提供授权。请参见第 105 页,”全局权限”。

vsphere.local 组中的组成员资格 用户 administrator@vsphere.local 可以执行与 Platform Services Controller 附带的服务相关联的任务。此外,vsphere.local 组的成员可以执行相应的任务。例如,如果您是 LicenseService.Administrators 组的成员,则可以执行许可证管理。请参见第 22 页,”vsphere.local 域中的组”。

ESXi 本地主机权限 如果要管理不受 vCenter Server 系统管理的独立 ESXi 主机,则可以向用户分配其中一个预定义的角色。请参见 vSphere 单台主机管理文档。

Reference: http://pubs.vmware.com/vsphere-60/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.security.doc%2FGUID-74F53189-EF41-4AC1A78E-D25621855800.html

 

 

Q8.

Which three components should an administrator select when configuring vSphere permissions? (Choose three.)         配置vsphere权限的时候管理员需要选择哪3个部分

  1. Inventory Object        库存对象
  2. Role        角色
  3. User/Group        用户/组
  4. Privilege
  5. Password

Answer: A,B,C

说明:In vSphere, permission consists of a user or group and an assigned role for an inventory object, such as a virtual machine or ESX/ESXi host. Permissions grant users the right to perform the activities specified by the role on the object to which the role is assigned.

在 vSphere,如虚拟机或 ESX/ESXi 主机的权限由用户或组以及库存对象分配的角色组成。权限授予用户 正确的执行角色分配给对象指定的活动的权利

Reference: http://pubs.vmware.com/vsphere-4-esx-vcenter/index.jsp?topic=/com.vmware.vsphere.dcadmin.doc_41/vsp_dc_admin_guide/managing_ users_groups_roles_and_permissions/c_permissions.html

 

 

Q9.

In which two vsphere.local groups should an administrator avoid adding members? (Choose two.)         哪2个vs组需要管理员避免添加到成员中

  1. SolutionUsers        解决方案用户
  2. Administrators        管理员
  3. DCAdmins
  4. ExternalPDUsers

Answer: A,B

说明:vsphere.local 域包含多个预定义组。如果将用户分配给其中一个组,则可以执行相应的操作。

 

对于 vCenter Server 层次结构中的所有对象,请通过将用户和角色与对象进行配对来分配权限。例如,您可以选择一个资源池,并通过向一组用户授予相应的角色,为这组用户分配对该资源池的读取特权。

 

对于不由 vCenter Server 直接管理的某些服务,将按其中一个 vCenter Single Sign-On 组的成员资格来确定相关特权。例如,属于管理员组成员的用户可以管理 vCenter Single Sign-On。属于 CAAdmins 组成员的用户可以管理 VMware 证书颁发机构,而属于 LicenseService.Administrators 组的用户可以管理许可证。

 

《VCP 621 242题库解密2.0》

《VCP 621 242题库解密2.0》

 

Reference: https://pubs.vmware.com/vsphere-60/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.security.doc%2FGUID-87DA2F34-DCC9-4DAB8900-1BA35837D07E.html

 

 

Q10.

An administrator has configured three vCenter Servers and vRealize Orchestrator within a Platform Services Controller domain, and needs to grant a user privileges that span all environments.        一个管理员配置了3个VC和自动化而不用PSC,而且需要授权用户访问所有系统环境

Which statement best describes how the administrator would accomplish this?        哪种表述 最好描述了这个管理员如何实现这点

 

  1. Assign a Global Permission to the user.         指派一个全局权限给这个用户
  2. Assign a vCenter Permission to the user.
  3. Assign vsphere.local membership to the user.
  4. Assign an ESXi Permission to the user.

Answer: A

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: http://pubs.vmware.com/vsphere-

60/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.security.doc%2FGUID-C7702E31-1623-418989CB-E1136AA27972.html

 

 

Q11.

Which two methods are recommended for managing the VMware Directory Service? (Choose

two.)         推荐哪2种方式管理VM域服务

 

  1. Utilize the vmdir command.         利用vmdir命令
  2. Manage through the vSphere Web Client.         使用vs web客户端管理
  3. Manage using the VMware Directory Service.
  4. Utilize the dc rep command.

Answer: A,B

说明:To manage VMware directory service, you can use vmdir command and vsphere web client. VMware directory service is always managed using vmdir command which is specifically used for directory services.

要管理 VMware 目录服务,您可以使用 vmdir 命令和 vsphere web 客户端。VMware 目录服务总是使用 vmdir 命令,专门用于管理目录服务。

 

 

Q12.

What are two sample roles that are provided with vCenter Server by default? (Choose two.)         哪2个实例角色默认提供给vc服务器

 

  1. Virtual machine User        虚拟机用户
  2. Network Administrator        网络用户
  3. Content Library Administrator
  4. Storage Administrator

Answer: A,B

说明:Reference:https://books.google.com.pk/books?id=35TE4cSycNAC&pg=PA97&lpg=PA97&dq=sample+roles+that+are+provided+with+vCenter+Server+by+default&source=bl&ots=ggd5VKGky5&sig=-lc0JubytkvddWsrG_zHgEDTQY&hl=en&sa=X&ved=0CDcQ6AEwBWoVChMIlZH2x8WExgIVxDoUCh2N1 AC2#v=onepage&q=sample%20roles%20that%20are%20provided%20with%20vCenter%20Serve r%20by%20default&f=false

 

 

Q13.

An administrator would like to use the VMware Certificate Authority (VMCA) as an Intermediate Certificate Authority (CA). The first two steps performed are:         一个管理员想要用VMCA来做中间权威证书。第一二部应该执行

– Replace the Root Certificate         接替根认证

– Replace Machine Certificates (Intermediate CA)         接替机器认证(中间CA)

Which two steps would need to be performed next? (Choose two.)         接下来应该执行哪2部

  1. Replace Solution User Certificates (Intermediate CA)         接替解决方案用户认证(中间CA)
  2. Replace the VMware Directory Service Certificate (Intermediate CA)
  3. Replace the VMware Directory Service Certificate        接替VM目录服务认证
  4. Replace Solution User Certificates

Answer: A,C

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: http://pubs.vmware.com/vsphere-60/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.security.doc%2FGUID-5FE583A2-3737-4B62A905-5BB38D479AE0.html

 

 

Q14.

Which three options are available for ESXi Certificate Replacement? (Choose three.)         哪3个选项对替换ESXi证书有效

  1. VMware Certificate Authority mode         VM权威认证模式
  2. Custom Certificate Authority mode        自定义权威认证模式
  3. Thumbprint mode        指纹模式
  4. Hybrid Deployment
  5. VMware Certificate Endpoint Authority Mode

Answer: A,B,C

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: http://pubs.vmware.com/vsphere-60/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.install.doc%2FGUID-4469A6D3-048A-471C-9CB4518A15EA2AC0.html

 

 

Q15.

Lockdown Mode has been enabled on an ESXi 6.x host and users are restricted from logging into the Direct Console User Interface (DCUI).         禁闭模式已经在ESXi主机上启用,并且用户被限制登录DCUI

Which two statements are true given this configuration? (Choose two.) 哪2个表述对于这个配置是正确的

  1. A user granted administrative privileges in the Exception User list can login.         用户被管理员分配到列外用户列表中可以登录
  2. A user defined in the DCUI.Access without administrative privileges can login.         这个用户定义在允许进入DCUI列表中,可以不需要管理员分配权限就可以登陆。
    1. A user defined in the ESXi Admins domain group can login.
    2. A user set to the vCenter Administrator role can login.

Answer: A,B

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: https://pubs.vmware.com/vsphere-60/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.security.doc%2FGUID-F8F105F7-CF93-46DF9319-F8991839D265.html

 

 

Q16.

Strict Lockdown Mode has been enabled on an ESXi host.         ESXi主机上启用了严格的锁定模式

Which action should an administrator perform to allow ESXi Shell or SSH access for users with administrator privileges?        管理员应该执行了哪个分配权限去允许用户通过ESXI shell或者SSH

  1. Grant the users the administrator role and enable the service.
  2. Add the users to Exception Users and enable the service.         添加用户到例外用户
  3. No action can be taken, Strict Lockdown Mode prevents direct access.
  4. Add the users to vsphere.local and enable the service.

Answer: B

说明:Reference: https://pubs.vmware.com/vsphere-60/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.security.doc%2FGUID-F8F105F7-CF93-46DF-9319-F8991839D265.html

 

 

Q17.

An administrator wants to configure an ESXi 6.x host to use Active Directory (AD) to manage users and groups. The AD domain group ESX Admins is planned for administrative access to the host. Which two conditions should be considered when planning this configuration? (Choose two.)         一个管理员想配置使用域控管理用户和组。AD 域组 ESX 管理员计划管理访问的主机。此配置在规划时,应考虑哪两个条件?

  1. If administrative access for ESX Admins is not required, this setting can be altered.        如果不需要管理访问权限的 ESX 管理员,则可以更改此设置
  2. The users in ESX Admins are not restricted by Lockdown Mode.
  3. An ESXi host provisioned with Auto Deploy cannot store AD credentials.         ESXi主机使用Auto Deploy不能存储ad的认证
  4. The users in ESX Admins are granted administrative privileges in vCenter Server.

Answer: A,C

说明:The setting can be altered if administrative access for ESX admins is not required. The second rule is that the ESX admins users should not be restricted by Lockdown mode.

如果 ESX 管理员的管理访问权限不是必需的可以改变设置。第二条规则是 ESX 管理员用户不应限制锁定模式。

 

 

Q18.

Which password meets ESXi 6.x host password requirements?     哪个密码满足 ESXi 6.x 主机密码要求?

  1. 8kMVnn2x!
  2. zNgtnJBA2
  3. Nvgt34kn44
  4. !b74wr

Answer: A

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&extern alId=1012033

 

 

Q19.

An administrator would like to use a passphrase for their ESXi 6.x hosts which has these characteristics: 管理员想要为他们具有这些特征的 ESXi 6.x 主机使用密码短语︰

– Minimum of 21 characters     最小的 21 个字符

– Minimum of 2 words    最小两个字

Which advanced options must be set to allow this passphrase configuration to be used?         其中哪个高级的选项必须设置为允许要使用此密码配置?

  1. retry=3 min=disabled, disabled, 7, 21, 7 passphrase=2
  2. retry=3 min=disabled, disabled, 21, 7, 7 passphrase=2
  3. retry=3 min=disabled, disabled, 2, 21, 7
  4. retry=3 min=disabled, disabled, 21, 21, 2

Answer: B

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&extern alId=1012033

 

 

Q20.

Which Advanced Setting should be created for the vCenter Server to change the expiration policy of the vpxuser password?         应为 vCenter 服务器更改 vpxuser 密码过期策略创建哪些高级设置?

  1. VimPasswordExpirationInDays         vim 密码过期的天数
  2. VimExpirationPasswordDays
  3. VimPassExpirationInDays
  4. VimPasswordRefreshDays

Answer: A

说明:

vCenter服务器在它管理的每台 ESX/ESXi 主机上创建 vpxuser 帐户。每个 vpxuser 帐户的密码是ESX/ESXi 主机自动生成时添加的。默认情况下每隔 30 天更新密码。

To modify default password settings:

Reference: http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&extern alId=1016736

 

 

Q21.

An administrator has been instructed to secure existing virtual machines in vCenter Server.        管理员被委派保证VC中的虚拟机的安全性

Which two actions should the administrator take to secure these virtual machines? (Choose two.)        要采取哪2个动作确保vm的安全性

  1. Disable native remote management services
  2. Restrict Remote Console access        限制访问远程控制台
  3. Use Independent Non-Persistent virtual disks
  4. Prevent use of Independent Non-Persistent virtual disks        防止使用独立非持久性的虚拟磁盘

Answer: B,D

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: http://www.vmware.com/files/pdf/techpaper/VMW-TWP-vSPHR-SECRTY-HRDNG- USLET-101-WEB-1.pdf (page 11, see the tables)

 

 

Q22.

An administrator has recently audited the environment and found numerous virtual machines with sensitive data written to the configuration files.

管理员最近审计环境,发现许多虚拟机的敏感数据写入配置文件。

To prevent this in the future, which advanced parameter should be applied to the virtual machines?        为了防止将来出问题,要对虚拟机应用哪个高级参数

  1. isolation.tools.setinfo.disable = true        隔离.工具.设置信息.禁用 = true
  2. isolation.tools.setinfo.enable = true
  3. isolation.tools.setinfo.disable = false
  4. isolation.tools.setinfo.enable = false

Answer: A

说明:他是每个虚拟机全局的基础配置。如果有大量的自定义信息被存储在配置文件中,可以增加客户操作系统内存变了的限制。你也可以防止客户操作系统写入任何名字值对倒配置文件,为了做到这个,你需要设置为true

 

 

Q23.

Which two statements are correct regarding vSphere certificates? (Choose two.)         关于 vSphere 证书,这两个语句是正确的?(选择两个)。

  1. ESXi host upgrades do not preserve the SSL certificate and reissue one from the VMware Certificate Authority (VMCA).
  2. ESXi host upgrades preserve the existing SSL certificate.         ESXi 主机升级保留现有的 SSL 证书。
  3. ESXi hosts have assigned SSL certificates from the VMware Certificate Authority (VMCA) during install.         ESXi 主机已在安装过程中从 VMware 证书权威中分配 SSL 证书。
  4. ESXi hosts have self-signed SSL certificates by default.

Answer: B,C

说明:当然,ESXi 主机升级保留现有的 SSL 证书,它在安装过程中也从VMCA分配 SSL 证书。

 

 

Q24.

Which three options are available for replacing vCenter Server Security Certificates? (Choose three.)         哪三个选项可用于替换 vCenter 服务器安全证书

  1. Replace with Certificates signed by the VMware Certificate Authority.         替换由 VMware 证书颁发机构签署的证书。
  2. Make VMware Certificate Authority an Intermediate Certificate Authority.         让 VMware 证书颁发机构成为中间证书颁发机构。
  3. Do not use VMware Certificate Authority, provision your own Certificates.         不使用 VMware 的证书颁发机构,使用您自己提供证书。
  4. Use SSL Thumbprint mode.
  5. Replace all VMware Certificate Authority issued Certificates with self-signed Certificates.

Answer: A,B,C

说明:有三个选项替换 vCenter 服务器安全证书。替换VM证书机构的证书,然后VMCA成为中间证书机构,同样,你可以提供你自己的证书。

 

 

Q25.

When attempting to log in with the vSphere Web Client, users have reported the error:         当试图使用 vSphere Web 客户端登录时,用户已经报告了错误︰

Incorrect Username/Password        不正确的用户名密码

The administrator has configured the Platform Services Controller Identity Source as:         管理员已配置(平台服务控制器)身份来源为︰

  • Type. Active Directory as an LDAP Server        类型。作为一个 LDAP 服务器的活动目录
  • Domain: vmware.com –        域︰ vmware.com
  • Alias: VMWARE        别名︰ VMWARE
  • Default Domain: Yes        默认域︰ 是的

Which two statements would explain why users cannot login to the vSphere Web Client? (Choose two.)         哪两个语句会解释为什么用户不能登录到 Web 客户端 vSphere?

  1. Users are typing the password incorrectly.         用户正在输入的密码不正确。
  2. Users are in a forest that has 1-way trust.         用户是在森林里,有单向信任关系。
  3. Users are in a forest that has 2-way trust.
  4. Users are logging into vCenter Server with incorrect permissions.

Answer: A,B

说明:可能的解释此错误可能是用户正在输入的密码不正确,或者他们是在与森林具有只有 1 路信任。您需要 2 路信任才能获得接受的凭据。

 

 

Q26.

Which group in the vsphere.local domain will have administrator privileges for the VMware Certificate Authority (VMCA)?         Vsphere.local 域中的哪个组将具有管理员特权的 VMware 证书权威

  1. SolutionUsers
  2. CAAdmins         CA管理员
  3. DCAAdmins
  4. SystemConfiguration.Administrators

Answer: B

说明:CAAdmins 组的成员具有对VMCA的管理员权限。通常不建议将成员添加到这些组。

Reference: https://pubs.vmware.com/vsphere-60/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.security.doc%2FGUID-87DA2F34-DCC9-4DAB8900-1BA35837D07E.html

 

Q27.

Which Platform Service Controller Password Policy determines the number of days a password can exist before the user must change it?        哪条PSC的秘密策略决定了密码使用多少天必须改密码

  1. Maximum Lifetime        最大生存期
  2. Password Age
  3. Maximum Days
  4. Password Lifetime

Answer: A

说明:You can configure the following parameters for password policy: 您可以配置密码策略的下列参数︰

Reference: http://www.vladan.fr/vcp6-dcv-objective-1-3-enable-sso-and-active-directory- integration/

 

 

Q28.

An administrator is configuring the clock tolerance for the Single Sign-On token configuration policy and wants to define the time skew tolerance between a client and the domain controller clock.        管理员正在配置SSO令牌配置策略的时钟容差,想要定义客户端和域控时钟之间的时间斜公差。

Which time measurement is used for the value?        哪个值是用于时间测量的

  1. Milliseconds        毫秒
  2. Seconds
  3. Minutes
  4. Hours

Answer: A

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

 

 

Q29.

Which VMware Single Sign-On component issues Security Assertion Markup Language (SAML) tokens?         哪个 VMware 单一登录组件颁发安全声明标记语言 (SAML) 令牌?

  1. VMware Security Token Service     VMware安全令牌服务
  2. Administration Server
  3. VMware Directory Service
  4. Identity Management Service

Answer: A

说明:STS 服务会发出安全断言标记语言 (SAML) 令牌。这些安全令牌在身份提供程序和 Web 服务之间传递有关系统用户的信息。利用该服务,通过 vCenter Single Sign-On 登录的用户可以使用多个 Web 服务提供的应用程序,而不用对每个应用程序进行身份验证。

Reference: https://pubs.vmware.com/vsphere-51/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.upgrade.doc%2FGUID-90C1E3DC-4397-4BF0808E-DF3802E56BC6.html

 

 

Q30.

Which two are valid Identity Sources when configuring vCenter Single Sign-On? (Choose two.)        在配sso时有哪2个有效的身份来源

  1. Radius
  2. NIS
  3. OpenLDAP
  4. LocalOS

Answer: C,D

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》 Reference: http://pubs.vmware.com/vsphere-60/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.security.doc%2FGUID-B23B1360-8838-4FF2-B07471643C4CB040.html

 

 

Q31.

An administrator needs to create an Integrated Windows Authentication (IWA) Identity Source on a newly deployed vCenter Server Appliance (VCSA).         管理员需要在新部署 vCenter 服务器设备上创建集成 Windows 身份验证 (IWA) 标识源

Which two actions will accomplish this? (Choose two.)

  1. Use a Service Principal Name (SPN) to configure the Identity Source.         使用服务主体名称 (SPN) 来配置标识源
  2. Use a Domain administrator to configure the Identity Source.
  3. Join the VCSA to Active Directory and configure the Identity Source with a Machine Account.         VCSA 加入 Active Directory 和使用计算机帐户配置标识源。
  4. Create a computer account in Active Directory for the VCSA and configure the Identity Source.

Answer: A,C

说明:Using a machine account when configuring an Active Directory identity source for vCenter Server requires that the Windows system be joined to the domain. If the system is not joined to the domain, SSO cannot leverage the machine account to create the identity source and perform its function as the secure token service user.

《VCP 621 242题库解密2.0》

To resolve this issue in VCVA 5.5, use only the Use SPN option.

Reference: http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&extern alId=2058919

 

 

Q32.

An administrator is creating a new Content Library. It will subscribe to another remote Content Library without authentication enabled.         管理员创建一个新的内容库。它将订阅到另一个远程没有启用的身份验证内容库。

What information from the published library will they need in order to complete the subscription?         他们为了完成订阅将需要发布的库中的什么信息?

  1. Subscription URL         订阅URL
  2. A security password from the publishing Content Library
  3. Publisher’s Items.json file
  4. Username from the publishing Content Library

Answer: A

 

说明:需要从已发布的库中订阅URL才能完成订阅

 

 

Q33.

An administrator is assigning a user the Content Library administrator role. The user will only be creating the library for a single vCenter Server.         管理员指派用户内容库管理员角色。用户将只能创建单个 vCenter 服务器的库。

What is the lowest level of the permission heirarchy that this role can be granted to the user and still allow them to create a Content Library?         什么是最低级别的权限层次结构此角色可以授予用户和仍允许他们创建内容库

  1. Global        全局
  2. Datacenter Folder
  3. Virtual Center
  4. Datacenter

Answer: A

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》 Reference: http://pubs.vmware.com/vsphere-60/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.vm_admin.doc%2FGUID-18F4B892-D685-4473AC25-3195D68DFD90.html

 

 

Q34.

Which three connection types are supported between a remote site and vCloud Air? (Choose three.)        在远程站点和vcloud air中支持哪三个连接类型

  1. Secure Internet Connectivity        安全的互联网连接
  2. Private Connect
  3. Direct Connect        直接连接
  4. Internet Connectivity
  5. Secure VPN

Answer: A,C,E

说明:The connection types supported between a remote site and vcloud Air is secure VPN, direct connect and Secure Internet Connectivity.就这3种方式连接

 

 

Q35.

Refer to the Exhibit.        如题

《VCP 621 242题库解密2.0》

An administrator is adding an Active Directory over LDAP Identity Source for vCenter Single Sign- On, as indicated in the Exhibit.        一个管理员在vCenter的SSO种添加了AD来当作LDAP身份源,像示例中一样

What is the correct value to configure for the Domain alias?        在域别名配置填写什么

  1. The domain’s NetBIOS name.         域的NetBIOS名称
  2. The fully qualified domain name.
  3. vsphere.local
  4. A user defined label.

Answer: A

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: https://www.virten.net/2015/02/how-to-add-ad-authentication-in-vcenter-6-0-platform- service-controller/

 

 

Q36.

An administrator decides to change the root password for an ESXi 6.x host to comply with the company’s security policies.         一个管理员决定更加公司的安全规则来修改ESXi 主机的root密码

What are two ways that this can be accomplished? (Choose two.)        哪两种方式可以完成此操作

  1. Use the Direct Console User Interface to change the password.        直接使用控制台用户界面来修改
  2. Use the passwd command in the ESXi Shell.        使用ESXi Shell命令passwd来修改
  3. Use the password command in the ESXi Shell.
  4. Use the vSphere client to update local users.

Answer: A,B

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

VCenter 服务器设备的默认根密码是您在部署虚拟设备的过程中输入的密码。

 

Reference: http://pubs.vmware.com/vsphere-60/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.vcsa.doc%2FGUID-48BAF973-4FD3-4FF3-B1B6- 5F7286C9B59A.html


 

 

Q37.

An administrator connects to an ESXi 6.x host console in order to shutdown the host.        关机命令

Which option in the Direct Console User Interface would perform this task?

  1. Press the F12 key
  2. Press the F2 key
  3. Press Alt + F1 simultaneously
  4. Press Alt + F2 simultaneously

Answer: A

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: http://pubs.vmware.com/vsphere-4-esxi-embeddedvcenter/index.jsp?topic=/com.vmware.vsphere.setupembedded.doc_40/install/setting_up_esxi_4.0 /c_direct_console_user_interface.html

 

 

Q38.

An administrator is able to manage an ESXi 6.x host connected to vCenter Server using the vSphere Web Client but is unable to connect to the host directly.

Which action should the administrator take to correct this behavior?        管理员能连vCenter管理主机不能直连主机管理

  1. Restart management agents on the ESXi host.
  2. Disable Lockdown Mode on the ESXi host through vCenter Server.         关闭LockDown模式
  3. Disable the ESXi firewall with the command esxcli network firewall unload.
  4. Reboot the ESXi host.

Answer: B

说明:Disable lockdown mode through the DCUI and then enable it through the vCenter Server instead. The vCenter Server does not keep track of lockdown mode state changes that initiated outside of the vCenter Server itself.

Reference: http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&extern alId=2040768

 

 

Q39.

An administrator needs two vCenter Servers to be visible within a single vSphere Web Client session.

Which two vCenter Server and Platform Services Controller (PSC) configurations would accomplish this? (Choose two.)        一个管理员需要2台vCenter通过单一的web客户端相互可见,这2台vCenter和PSC要怎么配置

  1. Install a single PSC with two vCenter Servers registered to it.        安装一个单独的PSC,并且2台vCenter都注册上去
  2. Install two PSCs in the same Single Sign-On domain with one vCenter Server registered to each PSC.        安装2个PSC在同一个SSO域中,每个PSC上注册自己的vCenter
  3. Install a single PSC with two vCenter Servers registered to it and configure Linked Mode.
  4. Install two PSCs in the same Single Sign-On domain with one vCenter Server registered to each PSC and configure Linked Mode.

Answer: A,B

说明:To have two vcenter servers visible within a single vSphere web client session, you have to install

a single PSC with both vCenter servers registered. You also need to install two PSCs in the same SSO domain with one vCenter Server registered to each PSC.

 

 

Q40.

An administrator wants to clone a virtual machine using the vSphere Client.        一个管理员想要克隆,但是选项克隆选项没有哪个解释

Which explains why the Clone option is missing?

  1. The vSphere Client is directly connected to the ESXi host.         这个客户端直连了ESXi主机
  2. The virtual machine is configured with a thin-provisioned virtual disk.
  3. The virtual machine is configured with outdated Virtual Hardware.
  4. Cloning can only be performed with vRealize Orchestrator.

Answer: A

说明:克隆选项要连接到vCenter才有的功能。

 

 

Q41.


An administrator creates a custom ESXi firewall rule using an XML file, however the rules do not appear in the vSphere Web Client.        管理员使用XML文件来创建防火墙规则,然后再Web客户端中看不见规则

Which action should the administrator take to correct the problem?         管理员应该采取哪些行动来纠正这一问题

  1. Load the new rules using esxcli network firewall reload.
  2. Load the new rules using esxcli network firewall refresh.        刷新防火墙策略
  3. Verify the entries in the XML file and then reboot the ESXi host.
  4. Remove the ESXi host from the inventory and add it back.

Answer: B

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》 Reference: https://pubs.vmware.com/vsphere-60/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.security.doc%2FGUID-7A8BEFC8-BF86-49B5AE2D-E400AAD81BA3.html

 

 

Topic 2, Configure and Administer Advanced vSphere Networking

 

 

Q42.

A common root user account has been configured for a group of ESXi 6.x hosts.        一个普通的root用户已经配置了一组ESXi 主机

Which two steps should be taken to mitigate security risks associated with this configuration? (Choose two.) 应采取哪两个步骤,以减轻与此配置关联的安全风险

  1. Remove the root user account from the ESXi host.
  2. Set a complex password for the root account and limit its use.        设置一个复杂密码并且限制使用
  3. Use ESXi Active Directory capabilities to assign users the administrator role.         使用 ESXi Active Directory 功能来为用户分配管理员角色
  4. Use Lockdown mode to restrict root account access.

Answer: B,C

说明:为了解决安全风险,需要设置一个复杂的密码为 root 帐户并确保只有授权的人员使用它。第二步是使用 ESXi active directory 来为用户分配管理员角色。

 

 

Q43.

Which two advanced features should be disabled for virtual machines that are only hosted on a vSphere system?(Choose two.)        对于托管在vSphere系统上的虚拟机应该关闭哪2个高级功能

  1. isolation.tools.unity.push.update.disable        隔离工具统一推送更新 禁用
  2. isolation.tools.ghi.launchmenu.change         隔离 工具 ghi 启动菜单 改变
  3. isolation.tools.bbs.disable
  4. isolation.tools.hgfsServerSet.enable

Answer: A,B

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

 

Reference: https://pubs.vmware.com/vsphere-51/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vmtools.install.doc%2FGUID-685722FA-9009-439C-9142- 18A9E7C592EA.html

 

 

Q44.

To reduce the attack vectors for a virtual machine, which two settings should an administrator set to false? (Choose two.)         为了减少虚拟机的攻击媒介,这两个设置应管理员设置为 false

  1. ideX:Y.present
  2. serial.present
  3. ideX:Y.enabled
  4. serial.enabled

Answer: A,B

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: https://pubs.vmware.com/vsphere-51/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.security.doc%2FGUID-822B2ED3-D8D2-4F57-8335-CA46E915A729.html

 

 

Q45.

Which two groups of settings should be reviewed when attempting to increase the security of virtual machines (VMs)? (Choose two.)        尝试增加虚拟机安全性是应该检测哪2组设置

  1. Disable hardware devices         禁用硬件设备
  2. Disable unexposed features        禁用未公开的功能
  3. Disable Vmtools devices
  4. Disable VM Template features

Answer: A,B

说明:请确保您查看硬件设备,并禁用不必要的设备。此外在增加虚拟机安全之前禁用未公开的功能。

 

 

Q46.

Refer to the Exhibit.如题

《VCP 621 242题库解密2.0》

这台主机目前有没有管理网络冗余

An administrator is changing the settings on a vSphere Distributed Switch (vDS). During this process, the ESXi Management IP address is set to an address which can no longer communicate with the vCenter Server.        管理员改变虚拟交换机的设置,在这个过程中,ESXi的管理ip设置了个不在和vCenter通信的地址

What is the most likely outcome of this action? 这一行动的最可能的结果是什么

  1. The host will disconnect from the vCenter Server and remain disconnected.
  2. The host will automatically detect the communication issue and revert the change.         主机将自动检测通信问题并恢复更改
  3. The host will stay connected with the change, but show an alert.
  4. The host will disconnect and migrate the vDS portgroup to a standard switch.

Answer: B

说明:ESXi 是一个灵活的环境,自动检测到通信问题并恢复中的更改造成的错误

.

 

Q47.

Which secondary Private VLAN (PVLAN) type can communicate and send packets to an Isolated PVLAN?         那种二层私有VLAN类型可以和孤立的私有VLAN通信并发包

  1. Community
  2. Isolated
  3. Promiscuous        混杂模式
  4. Primary

Answer: C

说明:混杂模式可以和其他模式相互通信

《VCP 621 242题库解密2.0》

 

《VCP 621 242题库解密2.0》《VCP 621 242题库解密2.0》Reference: https://communities.vmware.com/thread/483486

 

 

Q48.

Which three traffic types can be configured for dedicated Vmkernel adapters? (Choose three.)        Vkernel可以配置哪3种类型

  1. Discovery traffic
  2. vMotion traffic
  3. vSphere Replication NFC traffic
  4. Provisioning traffic
  5. vSphere Custom traffic

Answer: B,C,D

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

 

 

Q49.

What are two limitations of Link Aggregation Control Protocol (LACP) on a vSphere Distributed Switch? (Choose two.)         VSphere 分布式交换机链路聚合控制协议 (LACP) 两个限制是什么

  1. IP Hash load balancing is not a supported Teaming Policy.
  2. Software iSCSI multipathing is not compatible.         软件 iSCSI 多路径不是兼容的。
  3. Link Status Network failover detection must be disabled.
  4. It does not support configuration through Host Profiles.         它不支持通过主机配置文件的配置。

Answer: B,D

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

 

 

Q50.

Which two features are deprecated in Network I/O Control 3 (NIOC3)? (Choose two.)        在NIOC3中哪2个功能不可用了

  1. Class Of Service (COS) Tagging         COS标记
  2. Bandwidth Allocation
  3. User-defined network resource pools         用户定义的网络资源池
  4. Admission control

Answer: A,C

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

 

 

Q51.

An administrator runs the command esxcli storage core device list and sees the following output:         以管理员运行命令 esxcli storage core device list (esxcli 存储核心设备列表),看到下面的输出

mpx.vmhba1:C0:T0:L0

Display Name: RAID 5 (mpx.vmhba1:C0:T0:L0)

Has Settable Display Name: false

SizE. 40960

Device Type: Direct-Access

Multipath Plugin: NMP

Devfs Path: /vmfs/devices/disks/mpx.vmhba1:C0:T0:L0

Status: off

Is Local: true

 

What can be determined by this output?

  1. The device is a being used for vFlash Read Cache.
  2. The device is in a Permanent Device Loss (PDL) state.         设备处于永久设备损失 (PDL) 状态
  3. The device is a local Solid State Device (SSD).
  4. The device is in an All Paths Down (APD) state.

Answer: B

说明:Reference: http://vmwaremine.com/2014/07/07/manage-psa-claimrules-satp-rules- esxcli/#sthash.i6Esax8x.dpbs

 

 

Q52.

An administrator notices that there is an all paths down (APD) event occurring for the software FcoE storage.

What is a likely cause?        管理员发现软FcoE存储所有路径丢失的事件发生,可能的原因

  1. Spanning Tree Protocol is enabled on the network ports.        网络端口开启了生成树协议
  2. Spanning Tree Protocol is disabled on the network ports.
  3. Spanning Tree Protocol is enabled on the storage processors.
  4. Spanning Tree Protocol is disabled on the storage processors.

Answer: A

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

 

 

Q53.

Which two statements are true regarding iSCSI adapters? (Choose two.)         哪两个陈述是正确的关于 iSCSI 适配器

  1. Software iSCSI adapters require vmkernel networking.         软件 iSCSI 适配器需要 vmkernel 网络
  2. Independent Hardware iSCSI adapters offload processing from the ESXi host.        独立硬件的iSCSI适配器不使用ESXi主机的负载
  3. Dependent Hardware iSCSI adapters do not require vmkernel networking.
  4. Independent Hardware iSCSI adapters require vmkernel networking.

Answer: A,B

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: http://pubs.vmware.com/vsphere-51/index.jsp#com.vmware.vsphere.storage.doc/GUID-9BC0BA74-EAE4-4816-BD49- E5214920AB4B.html

 

 

Q54.

Which command shows the Physical Uplink status for a vmnic?         哪一条命令显示 vmnic 的物理上行链路状态

  1. esxcli network ip get
  2. esxcli network nic list
  3. esxcli network vmnic list
  4. esxcli network ifconfig get

Answer: B

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: http://blogs.vmware.com/vsphere/2013/01/network-troubleshooting-using-esxcli-5- 1.html

 

 

Q55.

An administrator creates a Private VLAN with a Primary VLAN ID of 2. The administrator then creates three Private VLANs as follows:         管理员创建专用 VLAN 主要的 VLAN id 是2。管理员然后创建三个专用 Vlan,如下所示︰

  • Marketing
  • PVLAN ID. 4
  • PVLAN Type. Isolated
  • Accounting
  • PVLAN ID. 5
  • PVLAN Type. Community
  • Secretary
  • PVLAN ID. 17
  • PVLAN Type. Isolated

Users in the Accounting PVLAN are reporting problems communicating with servers in the Marketing PVLAN.    Accunting网络报告与Marketing网络上的服务器通信有问题

Which two actions could the administrator take to resolve this problem? (Choose two.)         管理员可以采取哪两个动作,来解决此问题

  1. Change the PVLAN type for the Accounting network to Promiscuous.         Accounting网络改成混杂模式
  2. Change the PVLAN ID for the Accounting network to 2.          Accounting 网络改成ID为2
  3. Change the PVLAN type for Marketing network to Promiscuous.
  4. Change the PVLAN ID for Accounting network to 4.

Answer: A,B

说明:Change the PVLAN type for the accounting network to Promiscuous and the PVLAN ID to 2. This way, the servers in Marketing PVLAN will communicate effectively.    上面2种方法改好了可以通信

 

 

Topic 3, Configure and Administer Advanced

vSphere Storage主题 3,配置和管理高级 vSphere 存储

 

 

Q56.

What are two use cases for Fibre Channel Zoning in a vSphere environment? (Choose two.)        在vSphere环境中2个光纤通道区域分配的案例是什么

  1. Increases the number of targets presented to an ESXi host.
  2. Controls and isolates paths in a fabric.        控制和隔离光纤路径
  3. Controls and isolates paths to an NFS share.
  4. Can be used to separate different environments.         可以用来分隔不同的环境

Answer: B,D

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: https://pubs.vmware.com/vsphere-55/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.storage.doc%2FGUID-E7818A5D-6BD7-4F51B4BA-EFBF2D3A8357.html

 

 

Q57.

Which two considerations should an administrator keep in mind when booting from Software Fiber Channel over Ethernet (FCoE)? (Choose two.)        在使用FCoE引导式时管理员要考虑哪2个因素

  1. Software FCoE boot configuration can be changed from within ESXi.
  2. Software FCoE boot firmware cannot export information in FBFT format.
  3. Multipathing is not supported at pre-boot.        预引导时不支持多路径
  4. Boot LUN cannot be shared with other hosts even on shared storage.         就算在共享存储上启动Lun不能共享给其他主机就算在共享存储上

Answer: C,D

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: https://pubs.vmware.com/vsphere-55/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.storage.doc%2FGUID-8E57EDC9-F122-4A81-8B80-FE19FFE832B1.html

 

 

Q58.

An administrator is configuring virtual machines to use Worldwide Port Names (WWPNs) to access the storage.

Which two conditions are required? (Choose two.)        管理员配置虚拟机使用VVPN来访问存储,哪2个条件要满足

  1. The switches in the fabric must be N-Port ID Virtualization aware.         该架构中的交换机必须是 NPIV 可识别的。
  2. The virtual machines must be using passthrough Raw Disk Mapping (RDMp).        虚拟机必须使用RMD透传磁盘
  3. The virtual machines must be using Virtual Machine Disk (VMDK).
  4. The switches in the fabric must be Storage I/O Control aware.

Answer: A,B

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

 

 

Q59.

Which two statements are true regarding VMFS3 volumes in ESXi 6.x? (Choose two.)         哪两个陈述是正确的关于 VMFS3 卷在 ESXi 6.x

  1. Creation of VMFS3 volumes is unsupported.        创建vmfs3不支持
  2. Upgrading VMFS3 volumes to VMFS5 is supported.        支持从vmfs3升级到5
  3. Existing VMFS3 volumes are unsupported.
  4. Upgrading VMFS3 volumes to VMFS5 is unsupported.

Answer: A,B

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

While a VMFS-3, which is upgraded to VMFS-5, provides you with most of the capabilities as a newly created VMFS-5, there are some differences. Both upgraded and newly created VMFS-5 support single-extent volumes up to 64TB and both support VMDK sizes of ~2TB, no matter what the VMFS file-block size is. However additional differences, although minor, should be considered when making a decision whether to upgrade to VMFS-5 or create new VMFS-5 volumes.

Reference: http://www.vmware.com/files/pdf/techpaper/VMFS-5_Upgrade_Considerations.pdf

 

 

Q60.

Which three statements are correct regarding Fibre Channel over Ethernet (FCOE)? (Choose three.)        关于FCoE哪3个表述是正确的

  1. The network switch must have Priority-based Flow Control (PFC) set to AUTO.         网络交换机必须将基于优先级的流控制 (PFC) 设置为自动。
  2. The network switch must have Priority-based Flow Control (PFC) set to ON.
  3. Each port on the FCoE card must reside on the same vSwitch.
  4. Each port on the FCoE card must reside on a separate vSwitch.         FCoE 卡上的每个端口必须驻留在单独的 vSwitch。
  5. The ESXi host will require a reboot after moving an FCoE card to a different vSwitch.         ESXi 主机将 FCoE 卡移动到不同的 vSwitch后需要重新启动

Answer: A,D,E

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: https://pubs.vmware.com/vsphere-

55/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.storage.doc%2FGUID-6B49866F-7005-4099-84AC4FB2A1A91F64.html

 

 

Q61.

Which two statements are true regarding Virtual SAN Fault Domains? (Choose two.) 哪两个陈述是正确的关于虚拟 SAN 故障域

A. They enable Virtual SAN to tolerate the failure of an entire physical rack.        开启VSAN能容忍整个物理机架损坏

  1. Virtual SAN ensures that no two replicas are provisioned on the same domain.         虚拟 SAN 可以确保没有两个副本都位于相同的域配置
    1. Virtual SAN ensures that all replicas are provisioned on the same domain.
    2. They require VMware High Availability (HA) to ensure component distribution across domains.

Answer: A,B

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: http://pubs.vmware.com/vsphere-60/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.virtualsan.doc%2FGUID-8491C4B0-6F94-40238C7A-FD7B40D0368D.html

 

 

Q62.

An administrator created a six node Virtual SAN cluster, created a fault domain, and moved three of the six nodes into that domain.        一个管理员创建了一个六个节点的VSAN群集,创建了一个容错域,并且移动了3个节点到这个域中

A node that is a member of the fault domain fails.        一个容错域成员的节点服务器出现了故障

What is the expected result?         预期的结果是什么

  1. The remaining two fault domain members are treated as failed.         其余的两个故障域成员被视为失败
  2. The remaining two fault domain members stay protected by the domain.
  3. One of the non-member nodes will be automatically added to the fault domain.
  4. VMware High Availability will restart virtual machines on remaining nodes in the domain.

Answer: A

说明:当容错域的成员出现故障时,其余2个容错域成员被视为失败.

 

 

Q63.

Where is a Virtual SAN Fault Domain configured?         VSAN容错域在哪里配置

A. VMware Virtual SAN Cluster configuration         VSAN群集配置

B. VMware High Availability Cluster configuration

  1. Distributed Resource Scheduler configuration
  2. Datacenter Advanced Settings configuration

Answer: A

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: http://pubs.vmware.com/vsphere-60/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.virtualsan.doc%2FGUID-8491C4B0-6F94-4023-8C7A-FD7B40D0368D.html

 

 

Q64.

Which statement is true for the Path Selection Plug-In VMW_PSP_MRU?         哪个陈述是真实的路径选择插件 VMW_PSP_MRU

  1. VMW_PSP_MRU is default for a majority of active-active and active-passive arrays.
  2. VMW_PSP_MRU will remain on the selected path even if the state were to change.
  3. VMW_PSP_MRU is recommended for Virtual SAN.
  4. VMW_PSP_MRU will have no preferred path setting for the Plug-In.        没有首选的路径设置

Answer: D

说明:主机选择它最近使用的路径。当路径变为不可用时,主机将选择替代路径。在这条道路变得再次可用时,主机不还原到原始路径。MRU 策略没有首选的路径设置。MRU 默认策略是主动-被动存储设备。

Reference: http://pubs.vmware.com/vsphere-60/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vcli.examples.doc%2Fcli_manage_storage.6.7.html

 

 

Q65.

Which two tasks does the Pluggable Storage Architecture (PSA) perform? (Choose two.)     插入存储架构 (PSA) 可以 执行哪两个任务

  1. Handles I/O queueing to the logical devices.         处理逻辑设备的 I/O 排队
  2. Handles physical path discovery, but is not involved in the removal.
  3. Handles physical path discovery and removal.         处理物理路径发现和移除。
  4. Handles I/O queueing to FC storage HBAs.

Answer: A,C

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

《VCP 621 242题库解密2.0》

 

Reference: http://pubs.vmware.com/vsphere-51/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.storage.doc%2FGUID-C1C4A725-8BE4-4875919E-693812961366.html

 

 

Q66.

Which two statements are true regarding Storage Multipathing Plug-Ins? (Choose two.)         哪两个陈述是正确的有关存储多路径插件

  1. The default Path Selection Policy is VMW_PSP_MRU for iSCSI or FC devices.
  2. The default Path Selection Policy is VMW_PSP_FIXED for iSCSI or FC devices.         默认的路径选择策略用于 iSCSI 或 FC 设备是 VMW_PSP_FIXED。
  3. VMW_PSP_MRU is typically selected for ALUA arrays by default.         VMW_PSP_MRU 是通常是 ALUA 数组默认选中的。
  4. VMW_PSP_FIXED is typically selected for ALUA arrays by default.

Answer: B,C

说明:Reference: https://pubs.vmware.com/vsphere-51/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vcli.examples.doc%2Fcli_manage_storage.6.5.html

 

 

Q67.

What is the command to list multipathing modules on an ESXi 6.x host?        查看主机上多路径模块的命令是什么

A. esxcli storage core list plugin –plugin-class=MP

B. esxcli storage core list plugin –class-plugin=MP

  1. esxcli storage core plugin list –plugin-class=MP
  2. esxcli storage core plugin list –class-plugin=MP

Answer: C

说明:Reference: http://darrylcauldwell.com/advanced-vsphere-5-x-storage-masking-multipathing- filtering/

 

 

Q68.

Which two solutions require Physical Mode Raw Device Mapping (RDM)? (Choose two.)         哪两种解决方案需要物理模式原始设备映射

  1. Direct access to the storage array device        直接访问存储阵列设备
  2. Virtual Machine Snapshots
  3. Hardware Acceleration
  4. Guest Clustering across ESXi hosts         跨越主机的客户群集

Answer: A,D

说明:Normally, Direct access to storage array device and guest clustering across ESXi hosts required the use of Physical Mode raw device mapping.

《VCP 621 242题库解密2.0》

 

 

Q69.

A device’s vStorage API for Array Integration (VAAI) support status command line output shows:         设备的 vStorage API 为阵列集成 (VAAI) 支持状态命令行输出显示︰

naa.500253825002a865

VAAI Plugin Name: ATS

Status: unsupported

Clone Status: unsupported

Zero Status: supported

Delete Status: unsupported

What is the corresponding VAAI support status in the vSphere Web Client?         VSphere Web 客户端相应的 VAAI 支持状态是什么

  1. Unknown
  2. Supported
  3. Not supported
  4. Unsupported

Answer: A

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: https://pubs.vmware.com/vsphere-55/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.storage.doc%2FGUID-0520FD37-D7AD-4FBA9A2E-E5F8211FCBBB.html

 

 

Q70.

《VCP 621 242题库解密2.0》Refer to the Exhibit.

What will be the result of selecting the highlighted device?         选择突出显示的装置的结果会是什么

  1. Datastore will grow up to 200.01GB using the remaining free space on the device.        存储会使用设备上空余的空间长到200G
  2. Datastore will add 200.01GB by adding the device as a second extent.
  3. The device size can be expanded to be larger than 200.01 GB in size.
  4. The device is not suitable for this operation.

Answer: A

说明: 数据存储区会用完设备上 200.01 GB 的可用空间。

 

 

Q71.

An administrator observes that virtual machine storage activity on an ESXi 6.x host is negatively affecting virtual machine storage activity on another host that is accessing the same VMFS Datastore.        管理员注意到主机上的虚拟机的存储活动影响到了存储中另一个主机上虚拟机的存储活动

Which action would mitigate the issue?        哪个行动或减轻这问题

  1. Enable Storage IO Control.         开启存储io控制
  2. Configure Storage DRS.
  3. Enable the Dynamic Queue Depth Throttling option.
  4. Configure the Disk.SchedNumReqOutstanding parameter.

Answer: A

说明:SIOC is extremely powerful, it can increase your consolidation ratios on the storage side, allowing more VM’s per datastore. Which leads to lower storage costs and less administrative overhead.

So how does it work? At a basic level SIOC is monitoring the end to end latency of a datastore. When there is congestion (the latency is higher than the configured value) SIOC reduces the latency by throttling back VM’s who are using excessive I/O. Now you might say, I need that VM to have all of those I/O’s, which in many cases is true, you simply need to give the VMDK(s) of that VM a higher share value. SIOC will use the share values assigned to the VM’s VMDK’s to prioritize access to the datastore.

Just simply turning SIOC on will guarantee each VMDK has equal access to the datastore, shares fine tune that giving you the ability to give VMDK’s more or less priority during times of contention.

Reference: http://blogs.vmware.com/vsphere/2014/05/enabling-monitoring-storage-io-control.html

 

 

Q72.

An administrator is having a problem configuring Storage I/O Control on a Datastore.        管理员在存储空间中配置存储io控制有问题

Which two conditions could explain the issue? (Choose two.)         哪两个条件可以解释这个问题?

  1. A host is running ESXi 4.0.        一个主机在运行ESXi4.0
  2. An ESXi host does not have appropriate licensing.        一个主机没有正式许可
  3. The vCenter Server version is 5.0.
  4. The vCenter Server License is Standard.

Answer: A,B

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: 2021530

https://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?cmd=displayKC&docType=kc&externalId=2021530&sliceId=1&docTypeID=DT_KB_1_1&dialogID=140210092&stateId=1%200%20140208983

 

 

Q73.

Which three are requirements for configuring Storage I/O Control (SIOC)? (Choose three.)        哪3个配置SIOC的要求

  1. The datastore must consist of only one extent.        存储空间大小必须一致
  2. The datastore is managed by a single vCenter Server.        必须用单独的vCenter来管理
  3. Auto-tiered storage must be compatable with SIOC.        自动分层存储必须与SIOC兼容
  4. Auto-tiered storage must be SSD or SATA.
  5. The datastore must be VMFS.

Answer: A,B,C

说明:Storage I/O Control (SIOC) is used to control the I/O usage of a virtual machine and to gradually enforce the predefined I/O share levels. SIOC is supported on Fibre Channel and iSCSI connected storage in ESX/ESXi 4.1 and 5.0. With ESXi 5.0 support for NFS with SIOC was also added. Datastores with multiple extents or Raw Device Mapping (RDM) are currently not supported.

Reference: http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&extern alId=1022091

 

 

Q74.

Refer to the Exhibit.

《VCP 621 242题库解密2.0》

An administrator wishes to provide Load Balanced I/O for the device shown in the Exhibit.        在这个示例中,管理员希望提供设备I/O负载平衡

To meet this requirement, which setting should be changed?         为满足这一需求,设置应该如何改变?

 

  1. Storage Array Type Policy = VMW_NMP_RR
  2. Path Selection Policy = Round Robin (VMware)         路径选择策略 = 轮询 (VMware)
  3. Storage Array Type Policy = VMW_SATP_RR
  4. Path Selection Policy = MRU (VMware)

Answer: B

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: https://pubs.vmware.com/vsphere-4-esx-vcenter/index.jsp?topic=/com.vmware.vsphere.config_fc.doc_40/esx_san_config/managing_san_s ystems/c_setting_a_path_selection_policy.html

 

 

Q75.

《VCP 621 242题库解密2.0》Refer to the Exhibit.

An administrator is configuring a storage device as shown in the Exhibit.         如图,管理员正在配置存储设备

What is the expected effect on the stated device after running the command?        运行命令后产生什么效果

  1. I/O will rotate on all storage targets regardless of port group state.
  2. I/O will rotate on all storage targets that are Active Optimized state only.         IO在所有的存储目标上状态轮流主动优化
  3. I/O will rotate on all storage targets that are Active Unoptimized state only.
  4. I/O will rotate on all storage targets that are on Available Nodes only.

Answer: B

说明:输入这条命令,IO不管存储目标端口组什么状态都会轮询

 

 

 

Q76.

Refer to the Exhibit.

《VCP 621 242题库解密2.0》

A vSphere 6.x environment is configured with VMware Virtual Volumes (VVOLs). An administrator accesses the cluster Actions menu, as shown in the Exhibit.         VSphere 6.x 环境配置 VMware 虚拟卷 (VVOLs)。管理员访问群集操作菜单,在展览中所示。

Which option is used to create a VVOL on an existing VVOL container?         哪一个选项用于在现有的 VVOL 容器上创建 VVOL?

  1. Storage
  2. Deploy OVF Template
  3. New vApp
  4. Settings

Answer: A

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》Reference: http://www.wooditwork.com/2012/10/29/vmware-vvolumes-the-game-changing-futurefor-storage-is-demoed/

 

 

Q77.

Refer to the Exhibit.

《VCP 621 242题库解密2.0》

What will be created upon completion of the steps in this wizard?

  1. 100GB VMFS5 datastore with free space available for expansion
  2. 100GB VMFS5 datastore with free space available for a second datastore
  3. 100GB VMFS3 datastore
  4. 200.01 GB VMFS5 datastore

Answer: A

说明:As you can see in the exhibit, the 100GB VMFS5 datastore is created with free space available for expansion.

 

 

Q78.

Refer to the Exhibit.

《VCP 621 242题库解密2.0》

An administrator is attempting to enable Enhanced vMotion Compatibility (EVC), but receives the error shown in the Exhibit. Which condition would explain the error?         管理员试图启用增强 vMotion 兼容性 (EVC),但接收到这次展览所示的错误。哪些条件会解释的错误?

  1. The ESXi hosts are not licensed for EVC.
  2. The administrator does not have privileges to enable EVC.
  3. The ESXi host CPU has the Intel No-Execute feature disabled.         ESXi 主机 CPU 已禁用的英特尔不执行功能。
  4. The administrator has turned on Intel Virtualization Technology.

Answer: C

说明:EVC 要求所有主机 CPU启用虚拟化和拒绝执行的功能

Reference: http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&extern alId=2008403

 

 

Q79.

Refer to the Exhibit.

《VCP 621 242题库解密2.0》

The list of devices attached to vmhba1 will be the basis for configuring a VMware Virtual SAN using Manual Mode.

Based on the exhibit, which two combinations of devices should be used to create Disk Group(s)? (Choose two.)        连接到vmhba1的设备将配置VSAN使用手动模式。基于上图,哪2个组合的设备应该用于创建磁盘组?

  1. One Disk Group with one Flash Drive and three HDDs         一个磁盘组有一块Flash和3块HDD
  2. Two Disk Groups with one Flash Drive and two HDDs each         二个磁盘组各有1块FLASH和2块HDSS
  3. One Disk Group with one Flash Drive and four HDDs
  4. Two Disk Groups with two Flash Drives and four HDDs each

Answer: A,B

说明:To create the disk group, you have to build a disk group with a flash drive and three HDDs or you can build two groups with one flash drive and two HDDs each.

 

 

Q80.

《VCP 621 242题库解密2.0》Refer to the Exhibit.

An administrator is using the esxtop command to troubleshoot storage performance issues on a virtual machine. The esxtop capture is shown in the Exhibit.         管理员使用 esxtop 命令对虚拟机上的存储性能问题进行疑难解答。这次展览所示 esxtop 捕获。

Based on the exhibit, which two statements are true? (Choose two.)        表述正确

  1. The iSCSI device is experiencing high latency.         ISCSI 设备遇到高延迟。
  2. The ESXi kernel is experiencing high latency.
  3. The Guest OS is experiencing high latency and response time.         来宾操作系统正在经历高延迟和响应时间。
  4. The NFS device is experiencing high latency.

Answer: A,C

说明:iSCSI设备高延迟的时候,可以看到响应达到峰值,操作系统高延迟。

 

 

Q81.

An administrator needs to recover disk space on a previously-used thin provisioned virtual disk. The volumes where the administrator needs to recover the disk blocks are on VAAI-compliant storage arrays.        管理员需要恢复以前使用的精简备置的虚拟盘上的磁盘空间。这个需要恢复的磁盘块在VAAI兼容的存储阵列上

Which two actions should the administrator take accomplish this task? (Choose two.)        要做啥来完成

  1. Perform a Storage vMotion to another volume in order to force free space recovery to occur.

This recreates the volume in a new location and recovers all unused space.

  1. Use VMware Converter to migrate the virtual machine to a new datastore. This will recreate the volumes and recoverall unused space.         使用 VMware 转换器可以将虚拟机迁移到一个新的数据存储。这将重新创建这些卷并恢复所有未使用的空间。
  2. Issue the vmkfstools -vmfs unmap command within the VMFS volume directory on the ESXi host console.
  3. Execute the esxcli storage vmfs unmap command.         执行命令

Answer: B,D

说明:Reference: http://www.boche.net/blog/index.php/2013/09/13/vsphere-5-5-unmap-deep-dive/

 

 

Q82.

Refer to the Exhibit.

《VCP 621 242题库解密2.0》

An administrator recently created a Virtual SAN but no Storage Policies were defined. A few virtual machines were deployed to this cluster. The administrator analyzes the default Virtual SAN policy as shown in the Exhibit.         管理员最近创建的虚拟 SAN 但是没有存储策略定义。几个虚拟机部署到此群集。管理员将分析默认虚拟 SAN 策略在展览中所示。

Based on the exhibit, which two statements are true? (Choose two.)

  1. Losing one cluster node will not affect data availability.         失去一个群集节点不会影响数据的可用性。
  2. Losing one Hard Disk in a cluster node will not affect data availability.         失去一个硬盘在群集节点中不会影响数据的可用性。
  3. Creating a virtual machine Swap file will fail if it violates default storage policy.
  4. Creating a virtual machine will succeed even if it violates default storage policy.

Answer: A,B

说明:虚拟 SAN 策略表明容错水平上所以失去一个群集节点不会影响数据的可用性。同样是在群集节点的硬盘为例。失去它不会影响数据的可用性。

 

 

 

Q83.

Refer to the Exhibit.

《VCP 621 242题库解密2.0》

A Storage Policy for a Virtual SAN is set to the default policy, as shown in the Exhibit.         虚拟 SAN 存储策略设置为默认策略,在展览中所示。

Which change would reduce the storage consumption by one third?         哪些变化将减少三分之一的存储消耗?

  1. Number of failures to tolerate = 1
  2. Number of disk stripes per object = 2
  3. Number of failures to tolerate = 3
  4. Number of disk stripes per object = 1

    Answer: A

说明:Number of failures to tolerate defines the number of host, disk, or network failures a virtual machine object can tolerate. For n failures tolerated, n+1 copies of the virtual machine object are created and 2n+1 hosts with storage are required. Default value is 1. Maximum value is 3.

Reference: http://pubs.vmware.com/vsphere55/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.storage.doc%2FGUID-C8E919D0-9D80-4AE1826B-D180632775F3.html

 

 

Q84.

《VCP 621 242题库解密2.0》Refer to the Exhibit.

An administrator would like to add Challenge Handshake Authentication Protocol (CHAP) to an iSCSI adapter. The administrator accesses the Storage Adapters menu as shown in the Exhibit.         管理员想要将质询握手身份验证协议 (CHAP) 添加到 iSCSI 适配器。管理员访问存储适配器菜单在展览中所示。

In which tab can the task be accomplished?         在哪个选项卡可以完成任务?

  1. Properties        属性
  2. Advanced Options
  3. Targets
  4. Devices

Answer: A

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: http://www.vmwarebits.com/content/install-and-configure-openfiler-esxi-shared- storage-nfs-and-iscsi


 

 

Topic 4, Upgrade a vSphere Deployment

主题 4,升级 vSphere 部署

 

 

Q85.

An administrator is writing a kickstart script to upgrade an ESXi 6.x host.         管理员写一个启动脚本来升级 ESXi 6.x 主机。

In which three locations can the script reside? (Choose three.)         脚本驻留在哪三个位置可以

A. NFS B. USB

  1. HTTP
  2. TFTP
  3. PXE

Answer: A,B,C

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference:

http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&extern alId=2004582

 

 

Q86.

Which file determines the location of the installation script during a scripted upgrade?         哪个文件在脚本的升级过程中确定安装脚本的位置?

  1. boot.cfg
  2. ks.cfg
  3. script.cfg
  4. upgrade.cfg

    Answer: A

    说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

 

 

Q87.

What three supported methods can be used to upgrade a host from ESXi 5.x to ESXi 6.x? (Choose three.)         哪三个受支持的方法可以用于从 ESXi 升级主机到 ESXi 5.x 6.x?

  1. vSphere Update Manager
  2. vihostupdate
  3. esxcli
  4. vSphere Auto Deploy
  5. esxupdate

Answer: A,C,D

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: https://pubs.vmware.com/vsphere-

60/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.upgrade.doc%2FGUID-FE668788-1F32-4CB2845C-5547DD59EB48.html

 

 

Q88.

Which two supported tools can be used to upgrade virtual machine hardware? (Choose two.)         哪两个支持的工具可以用于虚拟机硬件升级

A. vSphere Web Client

B. vSphere Update Manager

  1. vmware-vmupgrade.exe
  2. esxcli vm hardware upgrade

Answer: A,B

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》 Reference: https://pubs.vmware.com/vsphere-

50/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.upgrade.doc_50%2FGUID-EE77B0A9-F8FF-4785BEAD-B6F04EE04492.html

 

 

Q89.

What are three recommended prerequisites before upgrading virtual machine hardware? (Choose three.)         升级虚拟机硬件之前推荐的三个先决条件是什么

  1. Create a backup or snapshot of the virtual machine.        对虚拟机创建快照或镜像
  2. Upgrade VMware Tools to the latest version.         把VMTools升级到最新版本
  3. Verify that the virtual machine is stored on VMFS3, VMFS5, or NFS datastores.        确认虚拟机的存储室VF3,5或者nfs
  4. Detach all CD-ROM/ISO images from the virtual machines.
  5. Set the Advanced Parameter virtualHW.version = 11

Answer: A,B,C

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: https://pubs.vmware.com/vsphere-50/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.upgrade.doc_50%2FGUID-A45CBEE5-C4D2-484E-

A699-A5A577244DE0.html

 

 

Q90.

An administrator wants to upgrade to vCenter Server 6.x.         管理员想要升级vCenter到6.x

The vCenter Server:

  • Is hosted on a virtual machine server running Microsoft Windows Server 2008 R2, with 8 vCPUs and 16GB RAM.         运行的虚拟机win2008r2 8核 16G
  • Will have an embedded Platform Services Controller.        使用嵌入式PSC
  • Hosts a Large Environment with 1,000 ESXi hosts and 10,000 Virtual Machines.        可以管理1000台ESXi 和1W台虚拟机

Why does the vCenter Server not meet the minimum requirements? 为什么 vCenter 服务器不满足最低要求?

  1. Windows Server 2008 R2 is not a supported Operating System for vCenter Server.
  2. The virtual machine has insufficient resources for the environment size.        虚拟机环境没有足够的资源
  3. The environment is too large to be managed by a single vCenter Server.
  4. The Platform Services Controller must be changed to an External deployment.

Answer: B

说明:因此,vCenter不能满足这些要求。

 

 

Q91.

An administrator has upgraded a Distributed vCenter Server environment from 5.5 to 6.0.         管理员已升级分布式 vCenter 服务器环境从 5.5 到 6.0

What is the next step that should be taken? 应采取的下一步是什么?

  1. vCenter Inventory Service must be manually stopped and removed.
  2. vCenter Inventory Service must be changed from manual to automatic.
  3. vCenter Inventory Service must be manually stopped and restarted.
  4. vCenter Inventory Service must be changed from automatic to manual.

Answer: A

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: http://pubs.vmware.com/vsphere-60/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.upgrade.doc%2FGUID-4BFB12D8-9FCA-4AB1-A44F-2986966F0AD5.html

 

 

Q92.

When upgrading vCenter Server, an administrator notices that the upgrade fails at the vCenter Single Sign-On installation.        升级时单一登陆安装升级失败

What must be done to allow the upgrade to complete?        要怎么做

  1. Verify that the VMware Directory service can stop by manually restarting it.         验证 VMware 目录服务可以通过手动重新启动它停止。
  2. Verify that the vCenter Single Sign-On service can stop by manually restarting it.
  3. Uninstall vCenter Single Sign-On service.
  4. Uninstall the VMware Directory service.

Answer: A

说明:To verify that the Vmware Directory Service is in a stable state and can stop, manually restart it. The Vmware Directory service must stopped for the vCenter Server upgrade software to uninstall vCenter Single Sign-On during the upgrade process. 若要验证 Vmware 目录服务处于稳定状态,并可以停止,手动重新启动它。Vmware 目录服务在vCenter 服务器升级过程中必须停止为卸载单一登录。

 

 

Q93.

During a vCenter Server upgrade, an ESXi 6.x host in a High Availability (HA) cluster fails.         VCenter 服务器在升级期间,高可用性 (HA) 群集中的 ESXi 6.x 主机出现故障。

Which statement is true?

  1. HA will fail the virtual machines over to an available host during the vCenter Server upgrade process.        升级时HA会把虚拟机转移到可用的主机上
  2. HA is unavailable during the vCenter Server upgrade process.
  3. HA will fail the virtual machines over to an available host after the vCenter Server upgrade completes.
  4. HA will successfully vMotion the virtual machines during the host failure.

Answer: A

说明:升级过程中,高可用设计时也能进行故障转移

 

 

Q94.

An administrator is upgrading a vCenter Server Appliance and wants to ensure that all the prerequisites are met.         管理员升级 vCenter 服务器设备,想要确保满足所有先决条件。

What action must be taken before upgrading the vCenter Server Appliance?

  1. Install the Client Integration Plug-in.         安装客户端集成插件。
  2. Install the database client.
  3. Install the ODBC connector.
  4. Install the Update Manager Plug-in.

Answer: A

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: https://pubs.vmware.com/vsphere-60/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.upgrade.doc%2FGUID-CA16F78B-7890-43579760-AF8648806FE7.html

 

 

Q95.

An administrator is upgrading vCenter Server and sees this error:

The DB User entered does not have the required permissions needed to install and configure vCenter Server with the selected DB. Please correct the following error(s): %s        数据库用户没有写入权限,需要安装和配置vCenter选择的数据库。请更正错误: %s    

Which two statements explain this error? (Choose two.)

  1. The database is set to an unsupported compatibility mode.         数据库设置为不支持兼容性模式。
  2. The permissions for the database are incorrect.         数据库的权限不正确。
  3. The permissions for vCenter Server are incorrect.
  4. The database server service has stopped.

Answer: A,B

说明:Reference: http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&extern alId=2006904

 

 

Q96.

Which two vCenter Server services are migrated automatically as part of an upgrade from a Distributed vCenter Server running 5.x? (Choose two.)        哪2个服务升级过程中进行迁移以成为vCenter服务组的一部分的vCenter for Windows 5.x的服务

  1. vCenter Single Sign-on Service
  2. vSphere Web Client
  3. vSphere Inventory Service        清单服务
  4. Storage Policy Based Management

    Answer: B,C

    说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

 

 

Q97.

What command line utility can be used to upgrade an ESXi host?         什么命令行实用程序可以用于升级 ESXi 主机?

A. esxcli

B. esxupdate

  1. vihostupdate
  2. esxcfg

Answer: A

说明:You can use the esxcli software profile update or esxcli software profile install command to upgrade or update an ESXi host.

Reference: https://pubs.vmware.com/vsphere-51/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.upgrade.doc%2FGUID-E51C5DB6-F28E-42E8ACA4-0EBDD11DF55D.html

 

 

Q98.

Which log file would you examine to identify an issue which occurred during the pre-upgrade phase of a vCenter Server upgrade process?         你会检查哪些日志文件指明 vCenter 服务器升级过程的预升级阶段的过程中出现的问题?

A. vcdb_req.out

B. vcdb_export.out

  1. vcdb_import.out
  2. vcdb_inplace.out

Answer: A

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: http://pubs.vmware.com/vsphere-60/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.upgrade.doc%2FGUID-5EAC8B84-0A95-41ECAAF4-6CBBB3A5152A.html

 

 

Topic 5, Administer and Manage vSphere Resources

 

Q99.

What is the minimum Virtual Hardware version required for vFlash Read Cache?         VFlash Read Cache所需的最小虚拟硬件版本是什么?

A. Version 8 B. Version 9

  1. Version 10
  2. Version 11

Answer: C

说明:Version 10 is the minimum version needed for vFlash Read cache.

Reference: https://virtualizationreview.com/articles/2014/01/16/flash-read-cache.aspx

 

 

Q100.

Refer to the Exhibit.

《VCP 621 242题库解密2.0》

An administrator reviews the Health of a virtual machine, as shown in the Exhibit.

Based on the exhibit, which three metrics can be used to determine the virtual machine’s Workload characteristics? which three metrics can be used to determine the virtual machine’s Workload characteristics (Choose three.)

  1. CPU
  2. Memory
  3. Network IO
  4. Threads
  5. vNUMA Stats

Answer: A,B,C

说明:观察,以确保虚拟机健康所需的三个最重要指标是 CPU、 内存和网络 I/O 因为它们直接关系到虚拟机在负载高峰期间将如何执行。

 

 

Q101.

Refer to the Exhibit.

《VCP 621 242题库解密2.0》

Which tab shows the Hardware Acceleration support status?         哪个选项卡显示的硬件加速支持状态

  1. Devices
  2. Properties
  3. Paths
  4. Advanced Options

Answer: A

说明:Reference: https://pubs.vmware.com/vsphere-4-esxvcenter/index.jsp?topic=/com.vmware.vsphere.config_iscsi.doc_41/esx_server_config/managing_ storage/c_hardware_acceleration_status.html

 

 

Q102.

Which minor badge items make up the Efficiency badge score for an ESXi host in vCenter Operations Manager?        一个在OPM中的ESXi主机的哪个小徽章代表性能得分

  1. Workload, Anomalies, Faults
  2. Workload, Stress, Density
  3. Time Remaining, Capacity Remaining
  4. Reclaimable Waste, Density 可回收,密度

Answer: D

说明:The third major badge that vC Ops reports is Efficiency. We all moved to virtualization in hopes of achieving greater efficiencies but there are varying degrees of efficiency so vC Ops is here to help ensure that you maximize the efficiency of your virtual infrastructure. The efficiency badge score is a weighted combination of Reclaimable Waste and Density.

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: http://blogs.vmware.com/management/2014/04/david-davis-on-vcenter-operationspost-8-understanding-vcenter-operations-badges.html

 

 

Topic 6, Backup and Recover a vSphere Deployment

 

 

Q103.

An administrator subscribes to the vCloud Air Disaster Recovery service.         管理员订阅 vCloud灾难恢复服务

Which replicated objects can be directly monitored and managed?        其中哪个复制对象可以直接监控和管理

  1. Virtual machine Snapshots
  2. vApps
  3. Virtual machines
  4. ESXi Hosts

Answer: C

说明: 您可以使用在您的源站点的 vSphere 复制来配置您的环境和复制虚拟机到 vCloud。你可以使用 vSphere 复制、 vCloud门户或 vCloud插件来监视和管理复制到虚拟机在云中。

Reference: http://pubs.vmware.com/vchsplugin15/topic/com.vmware.ICbase/PDF/vca_plugin_using.pdf

 

 

Q104.

Which three statements are true when restoring a Resource Pool Tree? (Choose three.)        当还原资源池时哪三个陈诉是正确的

  1. Distributed Resource Scheduler must be set to manual.
  2. Restoring a snapshot can only be done on the same cluster from which it was taken.        还原快照只能在同一个群集上做
  3. No other resource pools can be present in the cluster.        群集不能出现其他资源池
  4. Restoring a resource pool tree must be done in the vSphere Web Client.        只能在web client中还原资源池
  5. Enabling Enhanced vMotion Compatibility on the cluster is required.

Answer: B,C,D

说明:Reference: https://pubs.vmware.com/vsphere-51/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.resmgmt.doc%2FGUID-43B3A1EF-B7FF-421C-96FA-33FA230688BB.html

 

 

Q105.

An administrator has created a resource pool named Marketing HTTP with a Memory Limit of 24 GB and a CPU Limit of 10,000 MHz.         管理员已创建的命名为 Marketing HTTP的资源池 24 GB 内存限制和 10,000 MHz CPU 限制。

The Marketing HTTP resource pool contains three virtual machines:

  • Mktg-SQL has a memory reservation of 16 GB.
  • Mktg-App has a memory reservation of 6 GB.
  • Mktg-Web has a memory reservation of 4 GB.

What would happen if all three virtual machines are powered on?

  1. All three virtual machines can power on, but will have memory contention.
  2. All three virtual machines can power on without memory contention.
  3. Only two of the three virtual machines can power on.         只有2台能开机
  4. Only one of the virtual machines can power on.

Answer: C

说明:Since the limit of 24 GB and CPU limit of 10,000 MH is enforced, only two of the virtual machines can power on simultaneously.

 

 

Q106.

Vmware vSphere Replication protects virtual machines from partial or complete site failures by replicating the virtual machines between which three sites? (Choose three.)         Vmware vSphere 复制保护虚拟机从哪三个站点部分或完整的站点之间复制虚拟机

  1. From a source site to a target site.        从源到目标站点
  2. From within a single site from one cluster to another.        从一个群集的单一站点到另一个
  3. From multiple source sites to a shared remote target site.        从多数源站点到一个共享的远程目标站点
  4. From a single source site to multiple remote target sites.
  5. From multiple source sites to multiple remote target sites.

    Answer: A,B,C

说明:vSphere Replication replaces storage-based replication. It protects virtual machines from partial or complete site failures by replicating the virtual machines from a primary site to a secondary site.

VS复制替换基于存储的复制,他保护虚拟机从部分或完整站点故障转移通过复制虚拟机从主站点到辅助站点

Reference: https://pubs.vmware.com/vsphere-51/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.replication_admin.doc%2FGUID-C987AD18-7C2D4FA6-B6E4-6B0DDA915A7A.html

 

 

Q107.

Which two capabilities does the vSphere Replication Client Plug-in provide? (Choose two.)         VSphere 复制客户端插件提供的两个功能?

  1. Configure connections between vSphere Replication Sites.         配置 vSphere 复制站点之间的连接
  2. Deploy and register additional vSphere Replication Servers.         部署和注册附加 vSphere 复制服务器。
  3. Reconfigure the vSphere Replication Server.
  4. Configure an external database for a vSphere Replication Site.

Answer: A,B

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》.

Reference: https://pubs.vmware.com/vsphere-55/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.replication_admin.doc%2FGUID-DEFB63AE-C60C-

4606-9F1C-E1B270CA408A.html

 

 

Q108.

A vSphere Replication user needs to connect a source site to a target site.         一个VSphere 复制用户需要将一个源站点连接到目标站点

What privilege is needed at both sites?        2边站点需要什么权限

  1. VRM remote.Manage VRM
  2. VRM datastore mapper.Manage
  3. Host.vSphere Replication.Manage replication
  4. Virtual machine.vSphere Replication.Manage replication

Answer: A

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》 Reference: https://pubs.vmware.com/vsphere-55/topic/com.vmware.ICbase/PDF/vsphere- replication-55-admin.pdf

 

 

Q109.

Which three parameters should be considered when calculating the bandwidth for vSphere Replication?         计算 vSphere 复制的带宽时,应考虑哪三个参数(Choose three.)

  1. Data change rate
  2. Traffic rates
  3. Link speed
  4. Application type
  5. Hardware type

Answer: A,B,C

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: http://blogs.vmware.com/smb/2015/05/vsphere-replication-bandwidth- requirements.html

 

 

Q110.

When importing an existing SSL certificate into vSphere Replication Server, which file format is required?         当将一个现有的 SSL 证书导入 vSphere 复制服务器,需要哪种文件格式?

  1. PKCS#12
  2. DER
  3. PEM
  4. PKCS#7

    Answer: A

    说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》Reference: https://pubs.vmware.com/vsphere-51/topic/com.vmware.ICbase/PDF/vsphere- replication-51-admin.pdf

 

 

Q111.

Which keystore would a vSphere Replication administrator use to manually add an additional Certificate Authority certificate?         VSphere 复制管理员将使用哪个密钥库,手动添加额外的证书颁发机构证书?

  1. hms-truststore.jks
  2. hms-keystore.jks
  3. certificates.ks
  4. cacerts.ks

Answer: A

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference:

http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&extern alId=2080395

 

 

Q112.

What is the maximum number of snapshot instances in vSphere Replication that can be configured to recover a virtual machine at a specific point in time?         在 vSphere 复制可以配置将恢复时间的特定点的虚拟机的快照实例的最大数目是什么?

A. 16 B. 24

  1. 48
  2. 72

Answer: B

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: https://pubs.vmware.com/srm-55/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.srm.admin.doc%2FGUID-F3C8A2E9-183E-4DFF-A7D1- 43CAEE584149.html

 

 

Q113.

What is the compression algorithm used by vSphere Replication to compress data at the source?        VS复制压缩源用的压缩算法是什么

  1. FastLZ
  2. Lz4
  3. Lzr
  4. Lzx

Answer: A

说明:vSphere Replication 6.0 utilizes the FastLZ compression library. This provides a nice balance of speed, minimal CPU overhead, and compression efficiency. When using vSphere 6.0 and vSphere Replication 6.0 at both the source and target locations, updates are compressed at the source and stay compressed until they are written to storage at the target. In cases where there is a mixed configuration, packets may be decompressed at some point in the replication path. For example, if a vSphere 6.0 host is connecting to a vSphere Replication 5.8 virtual appliance, packets will not be compressed over the network. Another example: vSphere 6.0 replicating to a vSphere Replication 6.0 virtual appliance, which is writing to vSphere 5.5 host storage – packets are compressed from the source to the vSphere Replication 6.0 璱 rtual appliance, but are decompressed in the appliance before being written to the vSphere 5.5 storage at the target. Performing this decompression in the vSphere Replication virtual appliance will cause higher vCPU utilization in the appliance. As you can imagine, the most benefit from compression will be realized when running vSphere 6.0 and vSphere Replication 6.0 at both the source and target locations.

Reference: http://blogs.vmware.com/vsphere/2015/03/vr-60-compression.html

 

 

Topic 7, Troubleshoot a vSphere Deployment

VSphere 部署的疑难解答

 

 

Q114.

A user notifies an administrator that Content Libraries are not visible.         用户通知管理员,内容库不可见。

What is a possible solution?

  1. Assign the user the read-only role at the global permission level.        全局权限只给了只读
  2. Assign the user the read-only role at the vCenter Server root level.
  3. Assign the user the read-only role at the vCenter Server data center level.
  4. Assign the user the read-only role at the vCenter Server cluster level.

Answer: A

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

 

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: http://pubs.vmware.com/vsphere-60/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.vm_admin.doc%2FGUID-18F4B892-D685-4473-

AC25-3195D68DFD90.html

 

 

Q115.

When a Content Library is deleted, what happens to the files contained on the backing storage?         内容库中删除时,后备存储器上的文件会发生什么

  1. The files will be unchanged.
  2. The files will be deleted.
  3. The files will remain and be marked as orphaned.
  4. The containing folder will be marked as orphaned.

Answer: B

说明:When the content library is deleted, the files in backup storage will also be deleted.

 

 

Q116.

An administrator is upgrading an ESXi 5.5 host to ESXi 6.x and gets the following error:         管理员升级到 ESXi 5.5 主机的 ESXi 6.x获取以下错误︰

MEMORY_SIZE

What does this indicate?        说明

  1. Insufficient memory on the ESXi host to complete the upgrade.         内存不足,无法完成升级 ESXi 主机上
  2. Insufficient memory for Auto Deploy to complete the upgrade.
  3. Insufficient memory in vCenter Server to complete the upgrade.
  4. Insufficient memory for Update Manager to complete the upgrade.

Answer: A

说明:When you install less than 4GB of memory, Memory_Size error occurs because ESXi host requires at least 4 GB of memory.

 

 

Q117.

An administrator is unable to start the vCenter Server service. The vpxd.log file shows this service failure:         管理员是无法启动 vCenter 服务器服务。Vpxd.log 文件显示此服务失败︰

[13308 error `Default’ opID=622892-371bf717] CoreDump: Unable to write minidump [13308 error `Default’ opID=622892-371bf717] error -2147024784 : There is not enough space on the disk.

What is preventing the start of the service?

A. Insufficient space on the vCenter Server         VC空间不足

B. Insufficient space on the Database Server

  1. Insufficient space on the VMFS volume
  2. Insufficient space on the ESXi ramdisk

Answer: A

说明:The error states that the service is unable to write mini dump and there is not enough space on the disk, which means that there is an insufficient space on the vCenter Server. 没空间写不进mini dump文件了

 

 

Q118.

After deploying a vSphere Platform Services Controller (PSC), an administrator is unable to install vCenter Server. The error displayed is:        在部署了PSC后,安装不了vCenter

Could not contact Lookup Service. Please check VM_ssoreg.log.         不能连接Lookup服务,检查vm。Ssoreg.log

Which two actions can be taken to correct this problem? (Choose two.)

  1. Verify that the clocks on the host machines running the PSC, vCenter Server, and the vSphere Web Client aresynchronized.        验证宿主机时钟和其他的那些是否同步
  2. Configure a valid Identity Source for the Platform Services Controller in the vSphere Web Client.
  3. Ensure that there is no firewall blocking port 7444 between the PSC and vCenter Server.        确定防火墙没有屏蔽7444端口
  4. Uninstall and reinstall the Platform Services Controller software.

Answer: A,C

说明:

Reference:http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&extern alId=2033880

 

 

Q119.

Which condition would cause a vCenter Server installation to fail when installing on a Windows virtual machine?什么原因导致安装到windows虚拟机上vC安装失败

  1. The virtual machine does not have at least four vCPUs.
  2. The virtual machine is running Windows Server 2008.
  3. The virtual machine has an E1000 network device.
  4. The virtual machine does not have 16GB of RAM.

Answer: B

说明:If you use Simple Install to install vCenter Server and components on a Windows Server 2008 R2 or Windows 2012 host, and the host is configured to use DHCP IP addressing, the installation fails with warning and error messages.

Reference: https://www.vmware.com/support/vsphere5/doc/vsphere-vcenter-server-550b-releasenotes.html#installissues

 

 

Q120.

An administrator is unable to see performance statistics for only the Past Week performance data. The vCenter Server is using a Microsoft SQL Server Database.        管理员没法看到过去一周性能数据的性能统计,运行的是mssql数据库

What are three likely causes contributing to this issue? (Choose three.)


A. Performance statistics are turned off.        性能统计关闭了

  1. The Past Day rollup job is not present.        过去一天的汇总任务没有提交
  2. The stats_rollup_1_proc is not present.        状态汇总没有提交
  3. The Vmware Performance Charts Service is stopped.
  4. The JDBC URL is incorrect in the vcdb.properties file.

Answer: A,B,C

说明:If you are unable to see the performance data, it means that either the performance statistics is off or the past day roll up job is not present. Stats_rollup_proc also seems not to be present.

 

 

Q121.

An ESXi 6.x host in the vCenter Server inventory has disconnected due to an All Paths Down (APD) situation. An administrator has corrected the APD issue on the host, but it still remains disconnected.          vCenter清单中的一台ESXi主机发生路径丢失情况。管理员已经更正了APD事件,不过依然无法连接

What action should the administrator take next?

  1. Select Restart Management Agents from the DCUI.         在界面上重启管理引擎
  2. Execute esxcli system settings advanced set -d /Scsi/FailVMIOonAPD.
  3. Modify the advanced parameter /Disk/ApdTokenRetryCount.
  4. Enable the advanced parameter /Misc/APDHandlingEnable.

Answer: A

说明:If the ESXi 6.x in vcenter server inventory has disconnected due to APD, you have to restart management agents from the DCUI.

 

 

Q122.

An administrator notices that the time on an ESXi 6.x host is incorrect. Which two actions should the administrator take to correct this issue? (Choose two.)        管理员注意到ESXi 主机时间不对,

  1. Modify the time for the host using the vSphere client.        修改时间
  2. Correct the NTP settings in the /etc/ntp.conf file.        更改NTP设置
  3. Configure NTP from the Direct Console User Interface.
  4. Use the vicfg-ntp command from the vSphere Management Appliance.

Answer: A,B

说明:Reference:http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&extern alId=1005092

 

 

Q123.

After successfully adding a new ESXi 6.x host to vCenter Server, an administrator sees it as Not Responding in the vSphere Web Client interface a few minutes later.        成功往vCenter里加入了一台主机,发现在Web Client中一会没响应了

If the issue is caused by a network firewall blocking traffic, which port must be opened to correct this specific problem?        如果是防火墙引起的,哪个端口

A. 443 (TCP) B. 443 (UDP)

  1. 902 (TCP)
  2. 902 (UDP)

Answer: D

说明:Reference:http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&extern alId=2020669

 

 

Q124.

An administrator is troubleshooting network communications between the vCenter Server and the ESXi 6.x host.         管理员在做vCenter和主机间网络连接的排错

Which log shows the interaction events between these components?         哪个日志显示这些组件相互交互事件

  1. /var/log/syslog.log
  2. /var/log/hostd.log
  3. /var/log/vpxa.log
  4. /var/log/fdm.log

Answer: C

说明:When an ESXi 5.1 / 5.5 host is managed by vCenter Server 5.1 and 5.5, two components are installed, each with its own logs:

Reference:http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&extern alId=2032076

 

 

Q125.

An administrator is observing slow performance of the vCenter Inventory Service and observes the entries from the wrapper.log file:        管理员注意到清单服务性能慢,而且登陆到log文件

Exception in thread “tomcat-exec-2” java.lang.OutOfMemoryError: Java heap spaceException in thread “http-bio-0.0.0.0-10443-Acceptor-0” java.lang.OutOfMemoryError: Java heap space

What should the administrator do to resolve the problem?

  1. Increase the memory resources of the vCenter Server.
  2. Increase the values using cloudvm-ram-size.
  3. Increase the memory resouces of the Platform Services Controller.
  4. Increase the wrapper.java.maxmemory value in wrapper.conf.

Answer: A

说明:Reference: http://stackoverflow.com/questions/19769675/tomcat-7-outofmemoryerror-from- uncaughtexceptionhandler

 

 

Q126.

An administrator is troubleshooting a virtual machine that has unexpectedly powered off.         管理员在检查一台虚拟机意外关机

Which two logs should be used to troubleshoot the issue? (Choose two.)

  1. vmware.log
  2. hostd.log
  3. syslog.log
  4. shell.log

Answer: A,B

说明:Vmware.log and hostd.log should be checked when the VM unexpectedly powers off.

Reference:http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&extern alId=1019064

 

 

Q127.

An administrator notices that one virtual machine is in an orphaned state. What are two reasons that a virtual machine can appear as orphaned? (Choose two.)        管理员注意到一台虚拟机处于孤立状态,

  1. A Vmware High Availability host failure has occurred.        HA失败
  2. The virtual machine was unregistered directly on the host.        未注册到主机上
  3. The ESXi host is disconnected.
  4. The user does not have privilege to access the virtual machine.

Answer: A,B

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: https://pubs.vmware.com/vsphere-50/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.troubleshooting.doc_50%2FGUID-BFD8C9BC30FB-4A92-AFEC-2FC9FF387920.html

 

 

Q128.

What are three reasons why a virtual machine might fail to power on? (Choose three.)        哪三种情况开不了机

  1. The virtual machine is running on an ESXi host which has an expired license.         宿主机许可过期
  2. The virtual machine is running on a datastore which has insufficient disk space for the .vswp file.         空间不足没法开vswp
  3. The virtual machine is in a cluster with vSphere HA Admission control enabled.         群集HA接入控制开启
  4. The virtual machine has a disconnected network adapter.
  5. The virtual machine does not have a Virtual Hard Disk assigned.

Answer: A,B,C

说明:Reference: https://pubs.vmware.com/vsphere-50/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.troubleshooting.doc_50%2FGUID-D4770546-9F9A-

4F1E-AC1C-CF313E6130F4.html

 

 

Q129.

What is the name of the command line utility that checks for VMFS5 metadata corruption?         检查VMFS5 元数据损坏的命令是什么

  1. vmkfstools -check
  2. voma
  3. vmfsanalyzer
  4. esxcli vmfs check

    Answer: B

    说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》 Reference: http://www.running-system.com/how-to-check-vmfs-for-metadata-corruption-esxi-5-1- and-later/

 

 

Q130.

What are two reasons why a local flash device would be unavailable for use with Virtual SAN? (Choose two.)        2个原因,本地flash设备不能被vsan使用

  1. It has a VMFS datastore present.         上面有vmfs数据存在
  2. It is in use by the vFlash Read Cache feature.        用来当vflash 读缓存
  3. It is smaller than the minimum capacity required for Virtual SAN usage.
  4. It does not have any partitions created.

Answer: A,B

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: http://pubs.vmware.com/vsphere-60/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.troubleshooting.doc%2FGUID-A17F5D39-C1F347B1-9645-5C247412F370.html

 

 

Q131.

Which three troubleshooting actions should an administrator take to address slow performance when deploying a virtual machine template? (Choose three.)        模板部署虚拟机拿地址慢

  1. Increase network throughput by adding additional uplinks to the vSwitch.         加大虚拟交换机上行吞吐量
  2. Change the destination datastore or volume for the virtual machine template.        改变模板虚拟机的目的存储或卷
  3. Configure a Provisioning Traffic vmkernel port to perform the deployment operation.        配置资源调配流量vmkernel端口执行部署操作
  4. Reduce the size of the virtual machine template’s virtual disk.
  5. Deploy the virtual machine template to the cluster and allow Distributed Resource Scheduler to register the virtualmachine.

Answer: A,B,C

说明:Slow performance while deploying a virtual machine template can be annoying. To address this problem, you can increase network throughput by adding uplinks to the vSwitch. You can also change the destination datastore for the virtual machine template. Similarly, you can configure provisioning traffic vmkernel port to do the deployment operation.

 

 

Q132.

When attempting to remove a host from a vSphere Distributed Switch (vDS), an administrator observes the error message:        当试图把一台宿主机从vDS上移除时报错

The resource `16′ is in use

What are two reasons why this error would be displayed? (Choose two.)

  1. Vmkernel network adapters on the vDS are in use.         vmkernel网络在用
  2. Virtual machine network adapters are connected to the vDS.        虚拟机网卡连在上面
  3. Network I/O Control has been configured on the vDS.
  4. There is active network traffic on the vDS.

Answer: A,B

说明:Reference: https://pubs.vmware.com/vsphere-55/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.troubleshooting.doc%2FGUID-038AC93F-D710-

48ED-8E3B-258A23FB2930.html

 

 

Q133.

An administrator suspects that the MTU value for a vSphere Standard Switch is misconfigured.

Which two commands can determine the value? (Choose two.)        管理员怀疑普通虚拟交换机mtu配置不对,哪2个命令确定值

  1. esxcfg-vswitch -l
  2. esxcli network vswitch standard list
  3. esxcfg-vss -l
  4. esxcli network standard vswitch list

Answer: A,B

说明:Reference: http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&extern alId=1007654

 

 

Q134.

Deletion of an NFS datastore generates the following error:        删除NFS报错

Sysinfo error on operation returned the following status: Busy     忙碌

Which step can be performed that will allow the deletion to complete successfully?        怎么才能成功删除

  1. Storage vMotion any virtual machines on the datastore to another location.        虚拟机存储迁移到其他地方
  2. Remove the datastore from the Storage DRS cluster in which it resides.
  3. Verify the value of the NFS.HeartbeatDelta is not set to 0.
  4. Suspend any running virtual machines and unmount the NFS datstore.

Answer: A

说明:

Reference:http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&extern alId=2102598

 

 

Q135.

An administrator uses the df -h command and notices that an NFS datastore is reporting a capacity of 0 Bytes.

What condition would cause this to occur?         使用df -h命令发现nfs报告只有0字节了,什么情况下会发生

  1. The NFS server on which the datastore resides is down.         存储所在的nfs服务器down了
  2. The datastore was mounted as Read/Write.
  3. The datastore was mounted as Read-Only.
  4. The datastore was created with NFS version 4.1.

Answer: A

说明:IF the NFS datastore is showing 0 bytes of capacity when you use df -h command, it means that the NFS server that hosts datastore is down.

 

 

Q136.

The command esxcli network vm list displays four virtual machines connected to the Production vSwitch. Within the vSphere Web Client, five virtual machines are seen.         Esxcli network vm list命令显示 4台虚拟机连接到生产交换机。在Web Client中,能看到5台虚拟机

What explains this behavior?        如何解释这个现象

  1. The fifth virtual machine is currently powered off.         第五台交换机目前关机了
  2. The fifth virtual machine has two vnics.
  3. The fifth virtual machine has an invalid IP address.
  4. The fifth virtual machine has an invalid MAC address.

Answer: A

说明:The vSphere client shows all the virtual machines whether they are powered on or off. The fifth virtual machine in this scenario might be powered off. Esxcli network list display virtual machines that are active. 在Client中显示所有的虚拟机不管是否开机,第五台虚拟机在这种情况下可能关机了,这个命令显示的是活着的虚拟机

 

 

Q137.

An administrator is experiencing network connectivity issues between virtual machines. The virtual machines and hosts are configured as follows:        管理员感受到虚拟机之间网络联通有问题。虚拟机和主机之间的配置如下

  • VM1 is running on Host1
  • VM2 is running on Host2
  • Both Host1 and Host2 are attached to the vSphere Distributed Switch dvSwitch1
  • Both Host1 and Host2 are using vmnic0 and vmnic1 on dvSwitch1
  • Both virtual machines are using the default portgroup for network traffic

What are three settings the administrator should investigate while troubleshooting the connectivity issue? (Choose three.)        管理员诊断问题时看哪3个设置

  1. VLANs of the physical NICs         物理网卡vlan
  2. Failover order of the uplinks         上行链路故障切换顺序
  3. Virtual NIC connectivity to the dvSwitch         虚拟网卡连接的dvs
  4. Security policy of the portgroup
  5. Traffic shaping on the portgroup

Answer: A,B,C

说明:To find out connectivity problems, you can use VLANs of the physical NICs, virtual MIC connectivity to the dvswitch and failover orders of the uplinks.

 

 

Q138.

A task fails while creating a VMFS5 datastore on a disk with these characteristics:         在磁盘上创建vmfs5存储时失败,有下面特征

  • Was previously used by a Linux server     是用linux服务器
  • Was not erased         没有做过清除操作
  • Is visible with the vSphere Web Client         在web client中可见

Which action can be performed to resolve the issue?        这么解决

  1. Delete the partitions on the disk manually with partedUtil first.         使用partedUtil命令手动删除磁盘上的分区
  2. Create a VMFS3 file system first, then upgrade it.
  3. Create the VMFS5 file system manually using vmkfstools.
  4. Delete the data with the vmkfstools command.

Answer: A

说明:To erase the data, use partedutil first on the disk manually.

 

 

Q139.

A vSphere Web Client task fails while creating a VMFS datastore on a disk with these characteristics:        在web client创建磁盘上的vmfs数据盘失败

  • The disk was formatted with an Master Boot Record (MBR) partition table – The disk was not erased        格式化成mbr分区-没有擦除
  • The disk is visible in the vSphere Web Client web client可见

What action needs to be performed to resolve the issue?

  1. Delete the partitions manually with partedUtil.         用命令删除分区
  2. Create a VMFS3 file system first, then upgrade it.
  3. Create a VMFS5 file system with the command esxcli storage filesystem add.
  4. Delete the data with the vmkfstools command.

Answer: A

说明:You can use the partedUtil command line utility to directly manipulate partition tables for local and remote SAN disks on ESXi and ESX.

The partedUtil command line only is supported for disk partitioning from ESXi 5.x. The command line utility fdisk does not work with LUNs formatted with VMFS5.

Reference:

http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&extern alId=1036609

 

 

Q140.

Which two reasons would prevent Storage Distributed Resource Scheduler (SDRS) from operating on a datastore? (Choose two.)        哪2个原因会阻止存储运行sdrs

  1. The datastore has Storage I/O Control disabled.         存储io控制没开
  2. The datastore is connected to an unsupported host.        存储连接到了一个不支持这个功能的主机
  3. The datastore is hosted on an NFS server.
  4. The datastore is hosted on an iSCSI server.

Answer: A,B

 

 

Q141.

An administrator is unable to upgrade a vCenter Server Appliance from version 5.1 Update 2 to version 6.0.

What is a likely reason for this?        升级vcsa失败

  1. vCenter Server Appliance 6.0 does not support upgrades from version 5.1 Update 2.     不支持这样的版本升级
  2. vCenter Server Appliance must be joined to an Active Directory domain before upgrading to version 6.0.
  3. vCenter Server Appliance 5.1 Update 2 uses an incompatible database for upgrading to version 6.0.
  4. vCenter Server Appliance 6.0 must be upgraded using the vSphere Web Client.

Answer: A

说明:Reference: http://pubs.vmware.com/vsphere-60/topic/com.vmware.vsphere.upgrade.doc/GUID6A5C596D-103E-4024-9353-5569263EB427.html

 

 

Q142.

An administrator has migrated a vCenter Server Appliance from version 5.5 to version 6.x. During the migration, the administrator selected DHCP for the appliance and obtained a hostname from the DHCP server. The administrator adjusts the hostname after the migration and uses a static IP and hostname.        管理员把vcsa从5.5迁移到6.0.在迁移时,管理员把vcsa选择了dhcp拿地址,管理员在迁移后调整了主机名使用了固定ip和主机名

What should the administrator do immediately after this change to prevent service failures?         为了防止服务失败管理员要立刻做什么

  1. Regenerate the SSL certificates.         重新生成ssl证书
  2. Re-register components to Single Sign-On.
  3. Update the /etc/hosts file.
  4. Execute the command services.restart vmware-vpxd.

Answer: A

说明:To resolve this issue, regenerate the vCenter Server certificate using a stronger public key strength.

Reference: http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&extern alId=2074942

 

 

Q143.

An administrator is unable to patch an ESXi 6.x host using VMware Update Manager.

What is an alternative option for patching a host?         管理员用update manage打补丁失败,用什么方法代替打补丁

  1. Upload the offline bundle to a datastore and execute the command esxcli software vib install -d to apply it manually. 离线下载到存储中
  2. Upload the vib to a datastore and execute the command esxcli software vib install -d to apply it manually.
  3. Upload the offline bundle to a datastore and execute the command esxupdate install -v to apply it manually.
  4. Upload the vib to a datastore and execute the command esxupdate install -v to apply it manually.

Answer: A

说明:To patch a host, upload the offline bundle to a datastore and use esxcli software vib install -d to apply it manually.

Reference: http://pubs.vmware.com/vsphere-60/topic/com.vmware.vsphere.install.doc/GUID16B7EA91-03E6-40FA-8C9F-46F3881F1BAF.html

 

 

Q144.

Which three logs can be reviewed to troubleshoot a vCenter Server upgrade failure? (Choose three.)        哪3个log可以在查看vcenter升级失败后查看

  1. vminst.log
  2. vim-vcs-msi.log
  3. pkgmgr.log
  4. vc-upgrade.log
  5. firstboot.log

    Answer: A,B,C

说明:Reference:http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&extern alId=2007864

 

 

Q145.

Attempting to update an ESXi 6.x host using the following command:        升级是用下面的命令

esxcli software vib update -d update.zip

Generates the following error:

Could not download from depot at /tmp/index.xml, skipping ((`/tmp/index.xml’, `’, “[Errno 4] IOError: <urlopen error [Error 2] No such file or directory: `/tmp/index.xml’>”)) url = /tmp/index.xml

What action should be taken to correct the problem?

  1. Add the full file path to the command.         将完整的文件路径添加到命令
  2. Use the update option instead of install.
  3. Use the switch 璬 instead of 璿.
  4. Replace esxcli with esxupdate.

Answer: A

说明:你必须将完整的文件路径添加到命令而不是只有文件名。

 

 

Q146.

A failed upgrade from vCenter Server version 5.x to version 6.0 produces the following error:        升级报错

[00800 error `Default’] Database version id `600′ is incompatible with this release of VirtualCenter.        数据库版本不兼容

What is the cause of the upgrade failure?

  1. There was a database schema upgrade failure during the installation.         数据库架构升级失败
  2. The VMWAREVCMSDS service was upgraded before the vCenter Server service.
  3. The Vmware Directory Service database failed during the installation.
  4. There was an incompatible ODBC driver version for the database.

Answer: A

说明:The error shows that the database schema upgrade failed during installation.

 

 

Q147.

An administrator is troubleshooting a CPU performance issue for a virtual machine. Which three esxtop counters may demonstrate CPU contention? (Choose three.)         管理员在处理虚拟机的cpu性能问题,哪3个计数器显示cpu的竞争关系

A. %RDY B. %RUN

  1. %MLMTD
  2. %WAIT
  3. %CSTP

Answer: A,C,E

说明:Reference: https://communities.vmware.com/docs/DOC-9279

 

 

Q148.

Users are reporting CPU related performance problems on the virtual machine Email-Prod throughout the day.

The resource settings for the VM and the ESXi host the VM is running on are shown below:        用户报告一直收到cpu性能报警的邮件

VM:

  • Email-Prod
  • vCPUs: 4
  • Memory: 96GB

ESXi host:

  • CPU: 2 x 8 Core Processors
  • Memory: 128GB
  • NUMA rchitecture. 2 Nodes

Which two options would alleviate the observed performance problem for Email-Prod? (Choose two.)         减轻报错

  1. Enable the advanced parameter Numa.PageMigEnable.
  2. Enable the advanced parameter Numa.AutoMemAffinity.         开启numa
  3. Enable CPU affinity to separate 2 vCPUs for each NUMA node.        把2个vcpu放到各个numa节点
  4. Enable CPU affinity to bind all vCPUs to one NUMA node.

Answer: B,C

说明:Address the performance problem for email prod by enabling advanced parameter numa.automemaffinity and CPU affinity to separate 2 vCPUs for each NUMA node.

 

 

Q149.

An administrator is troubleshooting a performance problem with a virtual machine (VM). The VM and ESXi host configuration is as follows:        管理员处理vm性能问题

  • The application which runs within the virtual machine is highly sensitive to memory latency, but has low processor utilization.         在虚拟机中运行的应用程序对内存延迟,十分敏感,但具处理器利用率低。
  • The virtual machine has 6 vCPUs.
  • The ESXi host CPU topology has 2 Physical CPU Sockets, each with 8 Logical CPUs. – The ESXi host CPU has Hyper Threading enabled.

The administrator would like to improve CPU performance for this VM. Other VMs on the host have no performance issues. Which action should the administrator take to resolve the issue?        管理员要改进虚拟机的cpu性能。其他这台主机上的vm没有性能问题

  1. Set the Advanced Parameter numa.vcpu.preferHT = TRUE in the virtual machine configuration file.        开启preferht
  2. Set the Advanced Parameter numa.vcpu.preferHT = FALSE in the virtual machine configuration file.
  3. Set the Advanced Parameter numa.PreferHT = 1 in the ESXi host configuration file.
  4. Set the Advanced Parameter numa.PreferHT = 0 in the ESXi host configuration file.

Answer: A

说明:Set advanced parameter numa.vcpu.preferHT = TRUE in the VM configuration file to increase CPU performance.

设置这个选项能增加cpu性能

 

 

Q150.

An administrator has a virtual machine configured with the following settings:

  • ESXi version: 5.1
  • CPU: vCPUs 6
  • Memory: 48GB
  • Hardware version: 7
  • VMware Tools: Installed

Which two actions must the administrator take in order to utilize vNUMA? (Choose two.)如何利用vnuma

  1. Upgrade the ESXi host to vSphere 5.5 or later.
  2. Upgrade to Virtual Hardware version 8.
  3. Configure numa.vcpu.min to 5
  4. Configure numa.vcpu.min to 6

    Answer: B,C

说明:vNUMA can be used by upgrading to virtual hardware version 8. To enable vNUMA on 8 way or smaller VMs, modify the numa.vcpu.min setting.

Reference: http://community.spiceworks.com/topic/589415-vmware-cpu-settings

 

 

Q151.

When troubleshooting a performance related issue, an administrator sees the following warning message on an ESXi Console:

Significant imbalance between NUMA nodes detected. Performance may be impacted.         检测到的 NUMA 节点之间的重大失衡。性能可能会受到影响。

Which action should the administrator take to correct this problem?

  1. Ensure that the RAM modules are evenly balanced between processor sockets in the physical server.        确保每个cpu插座盘的内存都插的一样
  2. Ensure that all memory banks associated with CPU Socket 0 in the physical server are completely filled.
  3. Ensure that the physical server has the maximum amount of RAM modules that it can support.
  4. Ensure that all RAM modules in the host are Error-correcting code (ECC) modules.

Answer: A

说明:Reference:http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&extern alId=1018754

 

 

Q152.

An administrator is troubleshooting a CPU issue for a virtual machine. The following is seen in esxtop:

  • CPU0 is at 100% usage
  • The remaining logical CPUs are close to 0%         剩下的逻辑cpu接近0%的剩余
  • %RDY value is consistently above 10%         %rdy一直将近10%

    What is likely the cause of the CPU issue?

  1. The virtual machine has a CPU limit configured.
  2. The virtual machine’s guest operating system is configured for SMP.
  3. The virtual machine has CPU affinity configured.         虚拟机已配置的 CPU 关联。
  4. The virtual machine is configured with a CPU reservation.

Answer: C

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》Reference: http://frankdenneman.nl/2011/01/11/beating-a-dead-horse-using-cpu-affinity/

 

 

Q153.

An administrator notices that 8 out of 10 virtual machines have memory ballooning and swapping. However, virtual machine 9 is not ballooning or swapping and virtual machine 10 is not ballooning but is swapping.

Which two statements explain the behavior of virtual machine 9 and virtual machine 10? (Choose two.)

  1. Virtual machine 9 has a 100% memory reservation.         VM9有100%的内存预留
  2. Virtual machine 10 has a memory limit configured.
  3. Virtual machine 9 has memory shares set to HIGH.
  4. Virtual machine 10 does not have Vmware Tools enabled or installed.         VM10没装VM tools

Answer: A,D

说明:It seems that VM 9 has 100% memory reservation and VM 10 has a memory limit configured.

 

 

Q154.

An administrator is troubleshooting a virtual machine performance issue using vRealize Operations.

Which two badges would help to identify possible resource contention concerns? (Choose two.)         哪两个徽章将有助于确定可能的资源争用问题?

  1. Health > Workload     工作负载
  2. Health > Faults
  3. Risk > Time Remaining
  4. Risk > Stress        压力

Answer: A,D

说明:Reference: https://www.vmware.com/files/pdf/vsphere/vSOM6-vRealizeOperationsManager- EvaluationGuide.pdf

 

 

Q155.

A virtual machine is exhibiting these symptoms:         虚拟机报了下列症状

  • Memory usage is constantly high (94% or greater) or constantly low (24% or less).         内存使用不断提高或不断降低
  • Free memory is consistently 6% or less and swapping frequently occurs        空闲内存一直是 6%或更少和内存交换频繁发生

    Which three solutions could correct this problem? (Choose three.)         哪三种解决方案可以更正此问题

    A. Verify that Vmware Tools is installed on each virtual machine. 确认安装了VM Tools

  1. Decrease the memory reservation setting, if higher than active memory. 如果高于活动内存,减少内存保留的设置。
  2. Add physical memory to the host.添加物理内存
  3. Disable the balloon driver in each virtual machine.
  4. Create a memory limit for each virtual machine.

Answer: A,B,C

说明:Make sure Vmware tools are installed on each VM. To weed out the problem, decrease the memory reservation setting if it is higher than active memory or add physical memory to the host to increase its capacity.

请确保在每个虚拟机上安装 Vmware 工具。要解决的问题,降低内存的保留设置,如果它是高于活动内存或将物理内存添加到主机,提高其能力。

 

 

Q156.

An administrator is concerned about possible vCPU over-commitment for an ESXi 6.x host.         管理员担心宿主机vCPU可能过度使用

Which two Performance Counters should be reviewed in the vSphere Web Client Performance Charts to confirm if there is contention on the host? (Choose two.)         应该查看哪2个性能计数器来确认是否发生资源争用

  1. Wait
  2. Ready
  3. Core Utilization
  4. Co-Stop

Answer: B,D

说明:Reference: http://www.gabesvirtualworld.com/how-too-many-vcpus-can-negatively-affect-your- performance/

 

 

Q157.

An administrator tries to run esxtop to troubleshoot CPU performance issues, but no output is displayed.

How can the issue be resolved?

  1. esxtop is deprecated in vSphere 6.x, resxtop must be used to produce the desired output.
  2. In esxtop, press f and place an asterisk next to each field that should be displayed.        在esxtop命令中按下F 然后再每个字段旁会有一个星号时,esxtop肯定会显示
  3. sudo should be run in front of esxtop to give the administrator the proper permissions.
  4. The esxtop command must be run from the /proc directory to produce output.

Answer: B

说明:当你按 f 和你想要显示的每个字段旁边放置一个星号时,esxtop 肯定将显示性能问题,如果有的话。

 

 

Q158.

Refer to the Exhibit.

《VCP 621 242题库解密2.0》An administrator is troubleshooting a CPU performance related problem for the SlowVM virtual machine. Which three actions should the administrator take to improve CPU performance for SlowVM? (Choose three.)

  1. Increase the number of vCPUs assigned to SlowVM.
  2. Decrease the number of vCPUs assigned to SlowVM.         减少分配的vCPU数量
  3. Power off other VMs running on the same ESXi host.        关掉其他虚拟机
  4. Increase the CPU limit for SlowVM.
  5. Move SlowVM to another ESXi host with more physical CPU resources available.        移动到其他CPU资源多的主机

Answer: B,C,E

说明:SlowVM can have increased CPU performance if the number of vCPUs are decreased. Trim down the burden by powering off other VMs running on the same ESXi host or you can move the concerned VM to another ESXi host with more physical CPU resources.

 

 

Q159.

《VCP 621 242题库解密2.0》Refer to the Exhibit.

Examine the esxtop command output shown in the Exhibit.

Which option would improve application performance for the SlowVM virtual machine?        哪个选项改进慢的VM的应用性能

  1. Increase the number of vCPUs provided to SlowVM.
  2. Decrease the number of vCPUs provided to SlowVM.
  3. Move SlowVM to another ESXi host with more physical CPU resources available.
  4. Increase the CPU limit assigned to SlowVM.        增加分配给VM的cpu最小量

Answer: D

说明:You have to increase the CPU limit assigned to SlowVM to improve application performance.

 

 

Q160.

An administrator notices that a Windows virtual machine is using 95% CPU in Task Manager.

Which two actions should be taken to resolve this issue? (Choose two.)

  1. Increase the memory reservation of the virtual machine.
  2. Increase the CPU Shares on the resource pool where the virtual machine resides.        增加虚拟机所在的资源池的共享CPU资源
  3. Decrease the CPU reservation of the virtual machine.
  4. Increase the CPU limit on the resource pool where the virtual machine resides.        增加资源池的CPU最小量

Answer: B,D

说明:There are two ways to resolve high CPU usage. First increase CPU shares on resource pool where the VM resides. Secondly, increase CPU limit on the resource pool that serves the concerned VM.

 

 

Q161.

An administrator wants to select a Host Power Management Policy for an ESXi 6.x host that will disable most hardware power management features.         管理员想要选择一个电源策略来讲解就很多硬件的电源性能问题

Which Host Power Management Policy should be selected to meet this requirement?         应选择哪些主机电源管理策略,以满足这一要求

  1. High Performance
  2. Balanced
  3. Low Power
  4. Disabled

Answer: A

说明:Reference: http://www.vmware.com/files/pdf/hpm-perf-vsphere5.pdf

 

 

Q162.

An administrator wants to monitor virtual machines on a host and send notifications when memory usage reaches 80%.        管理员想要监控虚拟机,并且在内存使用到80%的时候报警

What should the administrator create in vCenter Server to accomplish this?

  1. A host alarm that will monitor virtual machine memory usage and set a trigger to email the notification.
  2. A vCenter Server alarm that will monitor virtual machine memory usage and set an action to email the notification.
  3. A host alarm that will monitor virtual machine memory usage and set an action to email the notification.
  4. A vCenter Server alarm that will monitor virtual machine memory usage and set a trigger to email the notification.

Answer: B

说明:For notifications, set the vCenter Server alarm to monitor virtual machine memory usage and configure set action to email the notification.

 

 

Q163.

What is the name of the High Availability agent log?

  1. fdm.log
  2. ha.log
  3. vpxa.log
  4. aam.log

Answer: A

说明:

Reference:http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&extern alId=2004540

 

 

Q164.

An administrator is attempting to enable Legacy Fault Tolerance (FT) on a virtual machine and observes the following in the vSphere Web Client:        管理员想要开启FT

Fault Tolerance has not been licensed on host <hostname>.        主机上没有FT许可

What is the minimum licensed edition that supports this configuration?        最小哪个版本许可

  1. Standard
  2. Enterprise
  3. Enterprise Plus
  4. Essentials Plus

Answer: A

说明:Fault Tolerance is not licensed in all editions of VMware vSphere. Check the edition you are running and upgrade to an edition that includes Fault Tolerance.

Reference:

http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&extern alId=1033634

 

 

Q165.

An administrator is attempting to enable Fault Tolerance on a virtual machine with 4 vCPUs and observes the following in the vSphere Web Client:         供给4个vCPU开启FT

Fault Tolerance has not been licensed on host <hostname>.

What is the minimum licensed edition that supports this configuration?

  1. Enterprise
  2. Enterprise Plus
  3. Standard
  4. Essentials Plus

Answer: A

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&extern alId=1033634

 

 

Q166.

When attempting to place a datastore in Maintenance Mode, the task remains at 1%.        想要把一个数据存储移动到维护模式下,任务维持在1%

What are two potential causes for this? (Choose two.)         哪2个潜在的原因

  1. Storage DRS is disabled on one or more virtual machine(s) disk(s).         一个或多个虚拟机磁盘上禁用存储 DRS。
  2. Storage DRS rules prevent migration recommendations for the disk.         存储 DRS 规则防止磁盘迁移建议。
  3. Storage DRS datastores have insufficient space to accommodate failover.
  4. Storage DRS provisioning network has been limited with I/O control policies.

Answer: A,B

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: https://pubs.vmware.com/vsphere51/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.troubleshooting.doc%2FGUID-91D4FBBC-067744DA-B0F2-43A3504F8CA0.html

 

 

Q167.

What are two likely causes for a DRS cluster to become unbalanced? (Choose two.)        哪2个原因会导致DRS群集不平衡

  1. Migration threshold is too low.
  2. Affinity rules are preventing virtual machines from being moved.         亲和性规则防止移动虚拟机。
  3. A device is mounted to a virtual machine preventing vMotion.         设备挂载到虚拟机,防止 vMotion。
  4. Migration cost is too low.

Answer: B,C

说明:Reference: https://pubs.vmware.com/vsphere-51/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.troubleshooting.doc%2FGUID-0C132C85-E7BF445E-925D-31420A06B01C.html

 

 

Q168.

Which two scenarios would cause a Fault Tolerance-enabled virtual machine to fail to power the Secondary virtual machine? (Choose two.)         哪两种情况下会启用容错功能的虚拟机无法开启辅助虚拟机

  1. The host has entered a Network Partitioned state.         宿主机网络分区
  2. vSphere High Availability (HA) is disabled on the host cluster.        主机群集上没启用HA
  3. Enhanced vMotion Compatibility (EVC) is enabled on the host cluster.
  4. vSphere Distributed Power Management (DPM) is enabled on the host cluster.

Answer: A,B

说明:

Reference: http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&extern alId=1010631

 

 

Q169.

Refer to the Exhibit.

《VCP 621 242题库解密2.0》

An administrator is reviewing a vSphere Distributed Resource Scheduler (DRS) enabled Cluster and observes unexpected behavior as shown in the Exhibit.        管理员在查看启用了DRS的群集,查看到了一个意外的行为

What are three potential causes of the cluster imbalance? (Choose three.)        哪3个可能的原因导致了群集不平衡

  1. A local device is mounted to one or more virtual machines.        一个本地设备被挂载到了一个或多个虚拟机
  2. DRS rules prevent virtual machines from being moved.        DRS规则保护虚拟机不被移动
  3. vMotion is not configured and enabled.vMotion        没有配置和启用
  4. There are insufficient cluster resources to perform the migration.
  5. DRS has been configured for a conservative migration threshold.

Answer: A,B,C

说明:Cluster imbalance is often caused by a local device mounted to one or more VMs and the DRS rules are preventing the VMs from being moved. Similarly, check vMotion to see if it is configured and enabled.

 

 

Q170.

Refer to the Exhibit.

《VCP 621 242题库解密2.0》

An administrator receives the error message shown in the Exhibit.

Which two actions can be taken to clear the warning? (Choose two.)

  1. Add a Virtual SAN datastore and configure it for High Availability heartbeating.
  2. Set the advanced High Availability parameter Das.heartbeatdsperhost to 1.
  3. Set the advanced High Availability parameter Das.ignoreInsufficientHbDatastore to true.         将高级的高可用性参数 Das.ignoreInsufficientHbDatastore 设置为 true。
  4. Add a shared datastore and reconfigure High Availability.        添加一个共享存储并且重新配置HA

Answer: C,D

说明:Reference: http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&extern alId=2004739

 

 

Q171.

Refer to the Exhibit.

《VCP 621 242题库解密2.0》

An administrator wants to increase the capacity of a VMFS5 datastore; but the Increase Size by slider is not available, as shown in the Exhibit.         管理员想要增加VMFS5 数据存储的能力;但由滑块增加大小不可用,在展览中所示。

How should the administrator resolve this problem?

  1. Select a valid partition configuration from the drop-down menu.         从下拉菜单中选择一个有效的分区配置。
  2. Use fdisk utility to manually resize the partition.
  3. Use the mouse to resize the partition indicated in the Partition Layout.
  4. Clicking Next will prompt for available usable space.

Answer: A

说明:To increase the capacity of VMFS5 datastore, you can select the drop down menu on the right panel and select a partition configuration that can help increase the capacity.

 

 

Q172.

Refer to the Exhibit.

《VCP 621 242题库解密2.0》

An administrator is troubleshooting intermittent poor performance of virtual machines in a vSphere6.x cluster. Investigating esxtop data shows that the only statistic that stands out is %CSTP as depicted in Exhibit 1:        管理员正在处理群集中间接性性能差的虚拟机,查看esxtop数据 %CSTP数据显眼

《VCP 621 242题库解密2.0》

The administrator proceeds to switch to the Power Management screen and observes the data depicted in Exhibit 2:     管理员继续切换到电源管理屏幕和观察展览 2 中所示的数据︰

《VCP 621 242题库解密2.0》

Based on the information in the exhibits, which two configurations are probable causes of the poor performance? (Choose two.)

  1. The active power policy is set to Low Power.        主动电源策略设置了低电源
  2. The host has active Sleep States configured in the BIOS.        主机的BIOS中激活了睡眠模式
  3. The active power policy is set to High Performance.
  4. The host has active Power States configured in the BIOS.

Answer: A,B

说明:It seems that the active power policy has a low power setting and the host has active sleep states configured in the BIOS.

 

 

Q173.

An administrator has recently configured HA on a cluster. After reviewing the summary tab on one of the hosts, the warning in Exhibit 1 is displayed:        管理员最近配置了群集HA。

《VCP 621 242题库解密2.0》    管理员网络没有冗余

《VCP 621 242题库解密2.0》The administrator proceeds to view the management network port group data shown in Exhibit 2:

The administrator then views the management network vSwitch as shown in Exhibit 3:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Based on the exhibits, which two steps should be taken to ensure redundancy on the management network? (Choose

two.)

  1. Move vmnic1 to Standby adapters.        移动vmnic1到备用适配器
  2. Add an additional vmknic to the Network Adapters and move it to Active adapters.
  3. Set the advanced HA configuration parameter das.ignoreRedundantNetWarning to True.
  4. Uncheck the Override Failover Checkbox on the management network port group.         在管理网络端口组上取消选中重写故障切换复选框。

Answer: A,D

说明:Enabling redundancy is important for fault tolerance. Move vmnic1 to standby adapters and

uncheck the override failover checkbox on the management network port group.

 

 

Q174.

Refer to the Exhibit.

《VCP 621 242题库解密2.0》

The Exhibit shows the status of vmhba32 and vmhba33 as Unbound.        非绑定的

What is a likely reason for this status?

  1. The host bus adapter is not associated with a vmknic.         主机总线适配器不是与 vmknic 相关联
  2. The Dynamic Target Discovery was not configured.
  3. The Static Target Discovery was not configured.
  4. The host bus adapter is not associated with a vmnic.

Answer: A

说明:

Reference: http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&extern alId=1025644

 

 

Q175.

Refer to the Exhibit.

《VCP 621 242题库解密2.0》

Review the Exhibit. An administrator has configured permissions for a group called VMGroup and a user named VMUser. A new Role has been created called PowerVM. The group and role have these charecteristics:

  • PowerVM role can power on VMs
  • VMGroup granted PowerVM role on VMFolder
  • VMUser is a member of VMGroup
  • VMUser granted No Access on VMFolder

Based on the exhibit, which statement best explains why VMUser is denied access to the VMFolder?

  1. The VMUser permission overrides the VMGroup permission.         VMUser权限覆盖VMGroup权限
  2. The No Access role overrides the PowerVM role.
  3. The VMGroup permission overrides the VMUser permission.
  4. The PowerVM role overrides the No Access role.

Answer: A

说明:Reference:

 

 

Q176.

Refer to the Exhibit.

《VCP 621 242题库解密2.0》资源不足,无法满足 vsphere 集群故障转移水平

An administrator receives an error on a vSphere cluster as shown in the Exhibit.

Based on the exhibit, which three configuration changes can resolve the error? (Choose three.)

  1. Change the Admission Control policy for the cluster.         更改群集的接纳控制策略。
  2. Adjust CPU and Memory reservations of the virtual machines.         调整虚拟机的 CPU 和内存保留。
  3. Increase the amount of failover resources in the cluster.         增加故障转移群集中的资源的量。
  4. Reconfigure the ESXi host cluster for High Availability.
  5. Disable Virtual Machine Monitoring.

Answer: A,B,C

说明:This is the case of insufficient resources. Change the admission control policy for the cluster and adjust CPU and memory reservations of the VMs. The third logical way to address this problem is to increase failover resources in the cluster.

 

 

Topic 8, Deploy and Consolidate vSphere Data Center

主题 8、 部署和整合 vSphere 数据中心

 

 

Q177.

An administrator is upgrading an ESXi host from 5.5 to 6.0 and runs the following command: esxcli software vib list -rebooting-image

What does this command show?

  1. VIBs active after a reboot.
  2. VIBs that require a reboot.
  3. VIBs that are in the boot image.
  4. VIBs that are third-party.

Answer: A

说明:The command shows that the VIBs are active after a reboot.

 

 

Q178.

Refer to the Exhibit.

《VCP 621 242题库解密2.0》

An administrator receives vRealize Operations alerts for the Health of the virtual machine PVMAPP_0 as shown in Exhibit 1:

The administrator clicks on the Analysis pane, as shown in Exhibit 2:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Based on the exhibits, what action would correctly address the performance problems observed?

  1. Increase the number of vCPUs for PVMAPP_0.         增加vCPU数量
  2. Increase the allocation of memory for PVMAPP_0.
  3. Increase the Memory limit for PVMAPP_0.
  4. Increase the reservation in MHz for vCPUs for PVMAPP_0.

Answer: A

说明:The CPU workload is high so the logical step si to increase the number of vCPUs for PVMAPP_0.

 

 

Q179.

Which two identification sources can a vSphere Auto Deploy rule use to identify target hosts? (Choose two.) VSphere 自动部署规则可以使用哪两个识别来源来确定目标主机

  1. Processor Serial Number
  2. Security Identifier
  3. SMBIOS information
  4. BIOS UUID

Answer: C,D

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: https://pubs.vmware.com/vsphere-50/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.install.doc_50%2FGUID-EB22DCFF-C606-43CBA7BC-068AC79A6237.html

 

 

Q180.

An administrator has decided to create 10 ESXi 6.x hosts via Auto Deploy for a new Test/Dev cluster. The hosts are configured to obtain their networking configuration via DHCP.        管理员决定通过auto deploy创建10台主机的测试群集。用dhcp来获得网络配置

Which Direct Console User Interface option should the administrator use to renew the DHCP lease for the hosts?        如何重新获得dhcp

A. Restore Network Settings B. Test Management Network

  1. Restart Management Network
  2. Network Restore Options

Answer: C

说明:Reference: http://www.virtuallyghetto.com/2014/01/how-to-restart-esxi-management-network.html

 

 

Q181.

An administrator is deploying ESXi 6.x hosts using Auto Deploy and wants the image profile to be available, even after closing and opening a new PowerCLI window.

Which command can be used to ensure that image profiles are preserved across PowerCLI sessions?

A. Set-EsxImageProfile

B. Export-EsxImageProfile

  1. Save-EsxImageProfile
  2. Preserve-EsxImageProfile

Answer: B

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: https://pubs.vmware.com/vsphere-

60/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.powercli.cmdletref.doc%2FExport-EsxImageProfile.html

 

 

Q182.

Which two are valid compliance results that indicate the need to apply a Host Profile? (Choose two.)        哪2个值表面需要应用主机配置文件

  1. Non-compliant        不合规
  2. Inconsistent
  3. Unknown
  4. Disconnected

Answer: A,C

说明:Reference:

http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&extern alId=1010732

 

 

Q183.

An administrator is using Auto Deploy to create several ESXi 6.x hosts that will be connected to a vSphere Distributed Switch. After the hosts are deployed, the administrator notices that LACP packets are not being sent between them.

Which statement best describes why this issue is occurring?

A. LACP is not enabled on the vCenter Server.

  1. The LACP support settings do not exist in the host profile.
  2. The LACP installation bundle is not included in the image profile.
  3. LACP has not been configured on the Auto Deploy server.

Answer: B

说明:Link Aggregation Control Protocol (LACP) on a vSphere distributed switch allows network devices to negotiate automatic bundling of links by sending LACP packets to a peer. However, there are some limitations when using LACP with a vSphere-distributed switch.

 

 

Topic 9, Configure and Administer vSphere Availability Solutions

主题 9、 配置和管理 vSphere 可用性解决方案

 

Q184.

An administrator is building a large virtual machine that will require as many vCPUs as the host can support. An ESXi 6.x host has these specifications:

  • Six 32-core Intel Xeon Processors
  • 256 GB of Memory
  • 512 GB Local disk space using VMFS5

What is the maximum number of virtual CPUs that the virtual machine can be allocated?

A. 64 B. 128

  1. 192
  2. 256

Answer: B

说明:Reference: http://www.intel.com/content/dam/www/public/us/en/documents/white-papers/virtualization-xeon-core-count-impacts-performance-paper.pdf

 

 

Q185.

Which two features are available for virtual machines configured with DirectPath I/O? (Choose two.)

  1. Fault Tolerance
  2. Suspend and Resume
  3. Virtual Symmetric Multi-Processing (vSMP)
  4. Virtual Non-Uniform Memory Access (vNUMA)

Answer: C,D

说明:VMs configured with DirectPath I/O have vSMP and vNUMA.

 

 

Q186.

Refer to the Exhibit.

《VCP 621 242题库解密2.0》

An administrator has configured a vSphere 6.x DRS cluster as shown in the Exhibit.

Based on the exhibit, which statement is true?

  1. A virtual machine can be powered on in the Test Resource Pool with a 6 GB Memory Reservation.
  2. A virtual machine can be powered on in the Dev Resource Pool with a 8 GB Memory Reservation.
  3. A virtual machine from both the Test Resource Pool and the Dev Resource Pool can be powered on with a 4 GBMemory Reservation.
  4. No more virtual machines can be powered on due to insufficient resources.

Answer: A

说明:Using 6 GB reservation, a VM can be powered on in the test resource pool. IT has an expandable memory reservation that can help starta VM in the resource pool.         虚拟机可以在TEST资源池中使用6GB的内存预留开机,IT有一个扩展的内存预留帮助虚拟机在资源池中启动

 

 

Q187.

Refer to the Exhibit.

《VCP 621 242题库解密2.0》

An administrator has created the DRS cluster shown in the Exhibit.

Based on the exhibit, which statement is true?

  1. Under CPU contention, Prod-VM1 receives four times the CPU resources than Test-VM1.    根据CPU争用规则,Prod 1获得的CPU资源,4倍Test1
  2. The Prod-VM1 will always have more CPU resources than all other virtual machines.
  3. The Test-VM2 will always have less CPU resources than all other virtual machines.
  4. Under CPU contention, Test-VM1 will receive 25% of the total CPU resources.

Answer: A

说明:Prod-VM1 will receive four times the CPU resources the Test-VM1 because the CPU contention is high compared to the test resource pool.

 

 

Q188.

What are two ways to view the DNS settings for an ESXi 6.x host? (Choose two.)        查看DNS设置

  1. Use the vicfg-dns command from the vSphere Management Appliance.
  2. View the /etc/resolv.conf file on the ESXi host.
  3. Use vicfg-dns command on the ESXi host.
  4. View the /etc/dns.conf file on the ESXi host.

Answer: A,B

说明:Reference: http://chansblog.com/tag/vicfg/

 

 

Q189.

After configuring a Virtual SAN cluster, an administrator using the vSphere Web Client notices that the Virtual SAN datastore is smaller than expected. The cluster contains:         管理员创建了个VSAN群集,创建的容量比预估的小

  • Three ESXi hosts
  • Each host has one 10GB SDD
  • Each host has one 100GB HDD

Why would the Virtual SAN datastore show as 100GB instead of 300GB?

  1. There is a network problem with the Virtual SAN vmkernel ports.
  2. The Virtual SAN VASA provider is disabled.
  3. vSphere High Availability is enabled on the Virtual SAN cluster.
  4. The Virtual SAN cluster must be managed using the vSphere Web Client.

Answer: A

说明:Reference: http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&extern alId=2058368

 

 

Q190.

An administrator tries to capture network traffic for a virtual machine, but cannot see the expected traffic in the packet capture tool.         管理员试图捕获虚拟机的网络通信,但不能在抓包工具中看到预期的数据包。

Which step can resolve the problem?

  1. Migrate the virtual machine to a Distributed Virtual Switch.
  2. Enable Promiscuous Mode on the relevant port group.         开启混杂模式
  3. Modify the default value of MAC Address changes.
  4. Enable Forged Transmits on the virtual machine.

Answer: B

说明:Although it is not a good practice to enable promiscuous mode on a distributed virtual switch, you can enable it to solve the problem of traffic stats in packet capture tool.

 

 

Q191.

An administrator attempts to place a Storage DRS enabled Datastore into Maintenance Mode. The task never completes, and the Entering Maintenance Mode status remains at 1%.        存储进入维护模式永远1%

Which two actions should the administrator take to resolve this problem? (Choose two.)

A. Set the Storage DRS advanced option IgnoreAffinityRulesForMaintenance = 1.         设置存储 DRS高级选项 IgnoreAffinityRulesForMaintenance = 1。

B. Set the Storage DRS advanced option IgnoreAffinityRulesForMaintenance = 0.

  1. Disable Storage DRS affinity rules associated with this datastore cluster.        禁用亲和性规则
  2. Enable Storage DRS affinity rules associated with this datastore cluster.

Answer: A,C

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: https://pubs.vmware.com/vsphere-51/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.troubleshooting.doc%2FGUID-91D4FBBC-067744DA-B0F2-43A3504F8CA0.html

 

 

Q192.

Which two scenarios could cause Storage DRS to be disabled on a Virtual Disk (VMDK)? (Choose two.)                 哪两种情况下可能会导致虚拟磁盘上存储 DRS 禁用

  1. The VMDK is an independent disk.         VMDK 是一个独立的磁盘。
  2. The virtual machine has vSphere Fault Tolerance enabled.         虚拟机启用了 vSphere Fault Tolerance。
  3. The VMDK is hosted on NFS storage.
  4. The virtual machine has a CD-ROM/ISO image connected.

Answer: A,B

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: https://pubs.vmware.com/vsphere-51/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.troubleshooting.doc%2FGUID-B749AAA0-7B674A79-BEDC-395DFEC9FC60.html

 

 

Q193.

Refer to the Exhibit.

《VCP 621 242题库解密2.0》

A vSphere 6.x DRS cluster is configured as shown in the Exhibit.

Based on the exhibit, which statement is true?

A. A virtual machine can be powered on in the Web Resource Pool with a 3 GHz CPU Reservation.

B. A virtual machine can be powered on in the Web Resource Pool with a 4 GHz CPU Reservation.

C. A virtual machine can be powered on in the DB Resource Pool with a 3 GHz CPU Reservation.

D. A virtual machine can be powered on in the DB Resource Pool with a 4 GHz CPU Reservation.

Answer: C

 

 

Q194.

An administrator wants to set a non-default isolation address of 192.168.1.2 for High Availability.         管理员要为高可用性设置非默认隔离地址为 192.168.1.2。

Which advanced setting would accomplish this task?

  1. Das.isolationaddress0=192.168.1.2
  2. Das.useisolationaddress0=192.168.1.2
  3. Das.defaultisolationaddress0=192.168.1.2
  4. Das.haisolationaddress0=192.168.1.2

Answer: A

说明:Multiple isolation response addresses can be specified using the das.isolationaddress0 through das.isolationaddress0 options.

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&extern alId=1002117

 

 

Q195.

How does vSphere High Availability calculate the memory slot size of a virtual machine?         VSphere 高可用性如何计算一个虚拟机的内存插槽大小

  1. Virtual machine memory reservation + overhead of largest virtual machine        虚拟机内存预留 + 开销最大的虚拟机
  2. Virtual machine memory reservation ?overhead of largest virtual machine
  3. Virtual machine memory reservation + overhead of smallest virtual machine
  4. Virtual machine memory reservation ?overhead of smallest virtual machine

Answer: A

说明:Reference: http://www.yellow-bricks.com/2009/08/12/ha-and-slot-sizes/

 

 

Q196.

In a vSphere High Availability cluster, what is the VM Monitoring I/O stats interval default value?                 在 vSphere 高可用性群集中,VM 监测 I/O 统计间隔的默认值是什么

A. 60 seconds B. 90 seconds

  1. 120 seconds
  2. 180 seconds

Answer: C

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: https://pubs.vmware.com/vsphere-50/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.avail.doc_50%2FGUID-62B80D7A-C764-40CB-

AE59-752DA6AD78E7.html

 

 

Q197.

An administrator enables High Availability (HA) on a Virtual SAN cluster.

There are four vmkernel port groups with the following IP addresses assigned:

  • Management: 192.168.12.10
  • vMotion: 192.168.13.10
  • Virtual SAN: 192.168.14.10
  • Fault TolerancE. 192.168.15.10

Which IP address will HA use for traffic?

A. 192.168.12.10 B. 192.168.13.10

C. 192.168.14.10 D. 192.168.15.10

Answer: C

说明:Since the IP address of Virtual SAN is 192.168.14.10, HA will use this for traffic because HA uses the original IP of the entity that needs High availability.        由于VSAN的ip是1992.168.14.10,HA需要使用实体的最初IP来进行高可用通信

 

 

Q198.

An administrator wants to configure a High Availability cluster to allow virtual machines a 10 minute window to shut down in the event of a Host Isolation incident.        主机隔离响应

What two configuration settings would satisfy this requirement? (Choose two.)

  1. Set the advanced option das.isolationshutdowntimeout = 10.
  2. Set the advanced option das.isolationshutdowntimeout = 600.
  3. Configure Host Isolation Response to Shut Down and Restart VMs.
  4. Configure Host Isolation Response to Power Off and Restart VMs.

Answer: B,C

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&extern alId=2033250

 

 

Q199.

A vSphere 6 High Availability cluster has been configured with default settings. Four virtual machines in the cluster have been configured with these priorities:    优先级

  • Prod-DB. High
  • Prod-Email: High
  • Prod-VC. Medium
  • – Dev-VDI: Low

How many VM Overrides would need to be defined at the cluster level to meet the restart priorities?

A. 1 B. 2

  1. 3
  2. 4

Answer: B

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

2 overrides should be defined at the cluster level to meet restart priorities. VMs are restarted based on the setting defined at the cluster level defined in the window.

 

 

Q200.

Which two settings are required for Virtual Machine Component Protection (VMCP) to protect from All Paths Down (APD) and Permanent Device Loss (PDL)? (Choose two.)         为防止所有路径异常 (APD) 和永久设备损失 (PDL)虚拟机组件保护 (VMCP)中哪两个设置是必须的?

  1. Host Monitoring
  2. VM Restart Priority
  3. Virtual machine Monitoring
  4. Response for Host Isolation

Answer: A,B

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: http://pubs.vmware.com/vsphere-60/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.avail.doc%2FGUID-F01F7EB8-FF9D-45E2-A0935F56A788D027.html

 

 

Q201.

Which two options are available in the Virtual Machine Component Protection (VMCP) setting Response for Datastore with All Paths Down (APD)? (Choose two.)        VMCP中2个可用选项设置响应存储路径异常

  1. Issue Events
  2. Power off and restart virtual machines
  3. Reset virtual machines
  4. Leave Powered On

Answer: A,B

说明:Reference: http://pubs.vmware.com/vsphere-60/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.avail.doc%2FGUID-F01F7EB8-FF9D-45E2-A093- 5F56A788D027.html

 

 

Q202.

Which two statements regarding Distributed Resource Scheduler (DRS) affinity rules are true? (Choose two.) 关于分布式资源调度程序 (DRS) 亲和规则的两个语句是正确的?

  1. When two VM-VM affinity rules conflict, the older one takes precedence and the newer rule is disabled.    冲突时老的规则优先,新的规则禁用
  2. Using Specify Failover Hosts admission control policy, VM-VM affinity rules are not supported.
  3. DRS gives higher precedence to preventing violations of anti-affinity rules than violations of affinity rules.阻止方关联性规则优先关联性规则
  4. It is not possible to create an affinity rule that conflicts with the other rules being used.

Answer: A,C

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: https://pubs.vmware.com/vsphere-55/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.resmgmt.doc%2FGUID-793013E2-0976-43B79A00-340FA76859D0.html

 

 

Q203.

Refer to the Exhibit.

《VCP 621 242题库解密2.0》

An administrator has configured Distributed Resource Scheduler (DRS) groups and Affinity Rules as shown in the Exhibit.

Based on the exhibit, which two statements are true? (Choose two.)

A. If ESXi-A and ESXi-D failed, VM-A and VM-B would not failover.

  1. A new conflicting affinity rule will be disabled by default.        默认情况下,禁用新冲突的关联性规则
  2. VM-B and VM-D can run on the same hosts.
  3. The administrator must disable Rule3 in order to enable Rule4.        必须禁用3才能启用4

Answer: B,D

说明:If VM-VM affinity rules conflict with each other, the newer of the conflicting rules will be disabled

Reference: http://virtualis.info/2014/07/20/vmware-vsphere-5-5-vsphere-5-5-minimums- maximums-numbers/

 

 

Q204.

An administrator wants to prevent a priority virtual machine that resides in a vSphere DRS cluster from migrating to other hosts in the cluster.        管理员想要阻止一个DRS群集中的优先的虚拟机迁移到群集中其他主机

What configuration step will accomplish this without affecting other virtual machines?

  1. Set VM Overrides to Partially Automated.
  2. Set VM Overrides to Manual.        设置VM自动化为手动
  3. Configure a VM/Host Rule with the setting Must run on hosts in group.
  4. Configure a VM/Host Rule with the setting Should run on hosts in group.

Answer: B

说明:Set VM overrides to manual. This way, you can prevent a priority VM in DRS cluster from migration to other hosts in the cluster.

 

 

Q205.

Refer to the Exhibit.

《VCP 621 242题库解密2.0》

The Prod-DB virtual machine has a VM Override as shown in the Exhibit.

What step, it taken, would require all virtual machines in the cluster to migrate automatically?        如何设置自动迁移

  1. Deselect the virtual machine from VM Overrides.
  2. Add all virtual machines to the VM Overrides.
  3. Change Response for Host Isolation to Use Cluster Settings.
  4. Change the Automation level to Use Cluster Settings.

Answer: D

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: https://pubs.vmware.com/vsphere-51/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.resmgmt.doc%2FGUID-E83A6B62-37F8-46D08D0A-D6A9181979F2.html

 

 

Q206.

Refer to the Exhibit.

《VCP 621 242题库解密2.0》

An administrator manages a High Availability (HA)/Distributed Resource Scheduler (DRS)-enabled cluster and has configured the affinity rule shown in the Exhibit.

Which two statements best describe the configuration shown in the exhibit? (Choose two.)         最好的两个语句描述在展览中所示的配置

  1. HA will not failover Marketing to ESXi hosts that are not in the Host Group.
  2. HA will failover Marketing to ESXi hosts that are not in the Host group.         HA要故障转移Marketing到的主机不在主机组中
  3. DRS will attempt to keep Marketing on the ESXi host 10.21.38.106.
  4. DRS will not attempt to keep Marketing on the ESXi host 10.21.28.106.        DRS不会尝试保持Marketing在主机10.21.28.106上

Answer: B,D

说明:Based on the scenario, HA will failover marketing to ESXi hosts that not in the host group and the DRS will not keep Marketing on ESXi Host 10.21.28.106 because it is a primary group member.

 

 

Q207.

Refer to the Exhibit.

《VCP 621 242题库解密2.0》

An administrator has configured a firewall rule as shown in the Exhibit.

Which statement best describes the ESXi 6.x firewall rule?         哪句话能最好地描述了 ESXi 6.x 防火墙规则?

  1. Connections from the ESXi host to all devices on the 192.168.1.0 network and 192.168.2.220 on port 22 are allowed.
  2. Connections coming from IP addresses from the 192.168.1.0 network and 192.168.2.220 on port 22 are allowed.
  3. TCP Connections coming from IP addresses from the 192.168.1.0 network and 192.168.2.220 on port 22 are not allowed.

D. TCP Connections from the ESXi host to all devices on the 192.168.1.0 network and 192.168.2.220 on port 22 are not allowed.

Answer: B

说明:As stated clearly in the IP addresses box, connections coming from 192.168.1.0 and 192.168.2.220 on port 22 are allowed.

 

 

Q208.

An administrator is planning a vSphere infrastructure with the following specific networking requirements:         管理员规划 vSphere 基础结构具有以下特定网络要求︰

The ability to shape inbound (RX) traffic

Support for Private VLANs (PVLANs)

Support for LLDP (Link Layer Discovery Protocol)

What is the minimum vSphere Edition that will support these requirements?         最低 vSphere 版将支持这些要求是什么

  1. vSphere Essentials Plus
  2. vSphere Standard
  3. vSphere Enterprise
  4. vSphere Enterprise Plus

Answer: D

说明:

Reference: http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&extern alId=1010555

 

 

Q209.

What two IT infrastructure components are virtualized by vSphere Essentials? (Choose two.)        vS Ess虚拟了哪2个it基础架构

  1. Networks
  2. Applications
  3. Storage
  4. Management

    Answer: A,C

说明:vSphere Essentials virtualizes networks and storage specifically. vSphere Ess    特别虚拟网络和存储设备

 

 

Topic 10, Administer and Manage vSphere Virtual Machines

主题 10,实施和管理 vSphere 虚拟机

 

 

Q210.

An administrator is performing a silent automatic update of VMware Tools on a Windows virtual machine.     管理员 在Windows 的虚拟机上执行 VMware 工具静默自动的更新。

What syntax needs to be entered into the Advanced Options box?         在高级选项框中属于什么命令

A. /s /v “/qn” /l “c:\Windows\filename.log”

B. –prefix=/usr/local,/usr/lib,/usr/doc –silent

  1. –prefix=c:\Windows,c:\VMtools –silent
  2. /fs /v “/qn+” /l “c:\Windows\filename.log”

Answer: A

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: http://pubs.vmware.com/vsphere-50/advanced/print.jsp?topic=/com.vmware.vsphere.additional_resources.doc_50/GUID-3D2186A2-6EC7-470E-8D1E-CA226EDBBBB0.html

 

 

Q211.

An administrator wants to reduce the memory overhead for a 3D graphics enabled virtual machine (VM).         管理员想要减少启用 3D 图形虚拟机 (VM)的内存开销。

What advanced feature can be added to the VM configuration file to reduce memory overhead?         什么高级的功能可以添加到虚拟机配置文件,以减少内存开销

A. vga.vgaOnly=TRUE

B. vga.svgaEnable=FALSE

  1. svgaEnabled=FALSE
  2. svgaDisable=TRUE

Answer: A

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: http://pubs.vmware.com/vsphere-60/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.vm_admin.doc%2FGUID-FAB0E2C3-3474-461D99BC-549F7E21FE85.html

 

 

Q212.

Which three ports are used by the vSphere Web Client when connecting directly to an ESXi 6.x host? (Choose

three.)         当直接连接到 ESXi 6.x 主机, Web 客户端 使用哪三端口?

  1. 443 TCP
  2. 902 TCP and UDP
  3. 903 TCP
  4. 5480 TCP
  5. 9443 TCP and UDP

Answer: A,B,C

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Reference: http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&extern alId=1021199

 

 

Q213.

When attempting to connect to a vCenter Server, an administrator observes the following at the top of the vSphere Web Client:        当连接到vCenter,上面显示

Could not connect to one or more vCenter Server Systems: https://vCenter.corp.com:443/sdk 不能连接

What three reasons could be preventing the vSphere Web Client from communicating with this vCenter Server? (Choose three.)         哪三个理由能阻止 vSphere Web 客户端与此 vCenter 服务器通信?

  1. The vCenter Server machine is not responding via the network.     机器没有响应网络请求
  2. An incorrect entry for this vCenter Server exists in the Single Sign-On service.      SSO服务器有问题
  3. The SSL certificates do not match the FQDN address for the server.         SSL 证书不匹配的 FQDN 地址的服务器。
  4. The Platform Services Controller is external to this vCenter Server.
  5. The DNS entry for the vCenter Server is incorrect.

Answer: A,B,C

说明:Reference: https://communities.vmware.com/message/2265668

 

 

Q214.

An administrator wants to allow users to login to the vSphere Web Client using the Use Windows session authentication check box for faster authentication.        管理员允许用户登录Web客户端为了更快的通过验证,使用windows会话验证

Which three requirements must be met for this feature to be available and functional? (Choose three.)        哪3个要求必须满足才能使用

  1. Install the vSphere Web Client Integration browser plug-in on the vCenter Server and Platform Services Controllermachines.
  2. Install the vSphere Web Client Integration browser plug-in on each workstation from where a user will sign in.        安装浏览器插件
  3. The users must be signed into Windows using Active Directory user accounts.         用户必须登录到 Windows 使用 Active Directory 用户帐户。
  4. The administrator must create a valid Identity Source in Single Sign-On for the users domain.         管理员必须为用户域的单点登录创建一个有效的身份来源。
  5. The administrator must create a valid Single Sign-On Identity Source using Integrated Windows Authentication.

Answer: B,C,D

说明:To enable windows session authentication, install the vSphere Web Client Integration browser plug-in on each workstation from where a user will sign in. The users must be signed into Windows using Active Directory user accounts.

The administrator must create a valid Identity Source in Single Sign-On for the users domain.

 

 

Q215.

An administrator wants to power on a virtual machine (VM) while connected to an ESXi host using SSH. The VM has the following Name and ID:          管理员想要用ssh来开启虚拟机

– VM Name = SQL001 – VMID = 12345

Which command would successfully power on the virtual machine?

  1. vim-cmd vmsvc/power.on 12345
  2. vim-cmd vmsvc/power.on SQL001
  3. vmware-vim-cmd vmsvc/power.on 12345
  4. vmware-vim-cmd vmsvc/power.on SQL001

Answer: A

说明:Reference: http://pingforinfo.com/cronjob-poweron-vm/

 

 

Q216.

What will occur if the .nvram file is deleted from a powered off virtual machine?         在一台关闭了得虚拟机上删除nvram文件会发生什么

  1. The .nvram file will get created the next time the virtual machine is powered on.        下次启动会在创建
  2. Restoring the file from backup is needed to allow the virtual machine to power on.
  3. The virtual machine will fail to power on and enter an Orphaned state.
  4. The virtual machine will fail to power on and enter an Inaccessible state.

Answer: A

说明:

《VCP 621 242题库解密2.0》

The .nvram file. This small file contains the BIOS that is used when the VM boots. It is similar to a physical server that has a BIOS chip that lets you set hardware configuration options. A VM also has a virtual BIOS that is contained in the NVRAM file. The BIOS can be accessed when a VM first starts up by pressing the F2 key. Whatever changes are made to the hardware configuration of the VM are then saved in the NVRAM file. This file is in binary format and if deleted it will be automatically re-created when a VM is powered on.

Reference: http://searchvmware.techtarget.com/tip/Understanding-the-files-that-make-up-a- VMware-virtual-machine

 

 

Q217.

An administrator tries to connect the vSphere 5.5 Client to an ESXi 6.x host.

What will happen when this takes place?

  1. The operation will fail, since the vSphere Client is deprecated in vSphere 6.x.
  2. The operation will fail and the administrator will need to delete the client and install the 6.x version.
  3. The operation will prompt the administrator to run a script to upgrade the vSphere Client.         该操作将提示管理员运行一个脚本来升级 vSphere 客户端。
  4. The operation will update the vSphere Client silently in the background, then connect.

Answer: C

说明:The operation will fail because vSphere client 5.5 is deprecated in vSphere 6.x. You simply cannot connect a 5.5 vsphere client to a 6.x host because they are not compatible.        不兼容

 

 

Q218.

An administrator observes the following symptoms for a virtual machine:        虚拟机有以下症状

  • CPU usage is consistently above 90%
  • CPU ready value is consistently above 20%.         CPU准备值一直20%以

– Application performance is impacted    .应用程序性能会受到影响

Which two actions should the administrator take to improve the performance of this virtual machine? (Choose two.)     管理员应采取哪两个动作,改善此虚拟机的性能?

  1. Increase the number of vCPUs assigned to this virtual machine.
  2. Decrease the number of vCPUs assigned to this virtual machine.
  3. Verify that VMware Tools is installed on every virtual machine on the host.            确认Vmware Tools是否安装
  4. Increase the CPU shares assigned to the virtual machine.         增加分配给虚拟机的 CPU 份额。

Answer: C,D

说明:First, verify that the VMware tools are installed on every virtual macine on the host. Secondly, increase CPU shares to share the resource evenly among the processes.

 

 

Q219.

An administrator plans to use VMware Converter Standalone to convert a virtual machine to a vSphere environment. The source virtual machine has these properties:     管理员打算使用 VMware 转换器独立将虚拟机转换为 vSphere 环境。源虚拟机都具有这些属性︰

  • Running Windows 2008 R2
  • Contains one NTFS formatted volume        包含一个 NTFS 格式卷

During conversion, how many virtual disks can the administrator add to the destination virtual machine? 在转换期间,多少虚拟磁盘可以让管理员添加到目标虚拟机?

A. 0 B. 1

  1. 2
  2. 3

Answer: A

说明:你不能在使用 VMware 转换器独立将虚拟机转换为 vSphere 环境的转换过程中创建的虚拟磁盘。

 

 

Q220.

An administrator needs to migrate a legacy physical application server to a virtual machine within a vSphere 6 cluster. As part of the conversion, the administrator must reduce the size of the virtual disks.         管理员需要将一个老旧的物理应用程序服务器迁移到 vSphere 6 群集内的虚拟机。作为转换的一部分,管理员必须减少虚拟磁盘的大小。

What action should the administrator take to create a virtual machine with smaller virtual disks than the original physical server?

  1. Shut down the physical server and use VMware Converter cold cloning with volume-based cloning at the disk level.
  2. Use VMware Converter hot cloning with volume-based cloning at the block level.
  3. Shut down the physical server and use VMware Converter cold cloning with volume-based cloning at the file level.
  4. Use VMware Converter hot cloning with volume-based cloning at the file level.         使用文件级别的卷克隆

Answer: D

说明:Use VMware converter hot cloning with volume-based cloning at the file level to create a virtual machine with smaller virtual disks.

 

 

Topic 11, Mixed Questions

主题 11,混合问题

 

 

Q221.

An administrator is creating a new Platform Service Controller Password Policy with the following requirements:

Minimum length: Minimum of 8 characters.     最小长度︰ 8 个字符的最小值

Restrict use: 6限制使用︰ 6

Character requirements: At least one upper-case letter, one number, and one special character. 字符要求︰ 至少一个小写字母、 一个数字和一个特殊字符。

Identical adjacent characters: 0相同的相邻字符︰ 0

When trying to assign the password “P@$$w0rd”, the administrator receives an error that the password does not meet the Password Policy requirements.         当试图分配密码”P@$$w0rd”,管理员将收到错误的密码不符合密码策略要求。

Which part of the Password Policy does this password violate?

  1. Minimum length
  2. Restrict use
  3. Character requirements
  4. Identical adjacent characters

Answer: D

 

 

Q222.

Which VMware Single Sign-On component handles STS authentication requests?         哪个 VMware 单一登录组件处理 STS 身份验证请求?

  1. Security Token Service
  2. Administration Server
  3. VMware Directory Service
  4. Identity Management Service    身份管理服务

Answer: D

 

 

Q223.

An administrator is configuring an identity source for Single Sign-On. The administrator will use the machine that Single Sign-On is running on, but does not want all users on the machine to be visibile to SSO.         管理员单一登录配置标识源。管理员将使用单点登录运行,但不想在计算机上的所有用户都可见到 SSO 的机器。

Which Identity Source meets this requirement?         哪种身份来源满足这一要求?

  1. Active Directory (Integrated Windows Authentication)         活动目录 (集成的 Windows 身份验证)
  2. Active Directory as an LDAP Service
  3. OpenLDAP
  4. LocalOS

Answer: A

 

 

Q224.

An administrator is building a large virtual machine that will require as many vCPUs as the host can support. An ESXi 6.x host has these specifications:         管理员正在建设一个大型的虚拟机,将需要尽可能多的 vcpu 可作为主机可以支持。ESXi 6.x 主机具有这些规格︰

Four 24-core Intel Xeon Processors

256 GB of Memory

512 GB Local disk space using VMFS5

What is the maximum number of virtual CPUs that the virtual machine can be allocated?         虚拟机最大可以开多少vCPU

A. 64 B. 96

  1. 128
  2. 192

Answer: B

 

 

Q225.

An administrator has a virtual machine (VM) that uses a shared USB device.

Which option will allow the VM to utilize vMotion while retaining the maximum possible functionality?         哪个选项将允许 VM 使用 vMotion 同时保留最大可能的功能?

A. Disable the USB device from the VM.

  1. Configure the VM to support vMotion while the device is connected.
  2. Enable migration support for the individual USB device.
  3. Remove the device from the VM.

Answer: B

 

 

Q226.

An administrator is creating a new Content Library. It will subscribe to another remote Content Library without authentication enabled. Optimal performance is desired for the configuration.         管理员创建一个新的内容库。它将订阅到另一个远程内容库没有启用身份验证。我们期望最佳性能配置。

What two steps should be taken to set up the library? (Choose two.)

  1. The Subscription URL should be provided.         应提供订阅的 URL。
  2. The library should be published externally.
  3. A file system should be used for this library.
  4. A datastore should be used for this library.        此库应该用数据存储。

Answer: A,D

 

 

Q227.

An administrator has configured Network I/O Control to support bandwidth allocation to a group of virtual machines running on a vSphere 6.x HA/DRS Cluster.        管理员在HA群集上的一组虚拟机配置了网络IO控制来支持带宽分配

Which two conditions would cause DRS to migrate one of these virtual machines to another host in the cluster? (Choose two.)         哪两个条件会引起 DRS 将一个这些虚拟机迁移到群集中的另一台主机?

  1. The reservation is changed to a value that the initial host can no longer satisfy.    初始主机不再满足保留的值
  2. A physical adapter that carries traffic from the virtual machine is offline.    承载虚拟机网络流量的网卡掉线了
  3. A physical adapter cannot supply the minimum bandwidth in accordance with the teaming policy.
  4. A reservation for a VM network adapter is less than the free quota in the network resource pool.

Answer: A,B

 

 

Q228.

An administrator wants to ensure that all datastores defined on an ALUA-based storage array have load balancing enabled by default. The storage configuration is:         管理员想要确保定义基于 ALUA 的存储阵列上的所有数据存储在默认情况下启用负载平衡。存储配置是︰

Storage Array Type = VMW_SATP_DEFAULT_AA

Path Selection Policy = VMW_PSP_FIXED

Which configuration would support the stated requirements?

  1. Change the Storage Array Type Policy to = VMW_SATP_ALUA and the Path Selection Policy = VMW_PSP_RR. 更改存储阵列类型策略为 = VMW_SATP_ALUA 和路径选择策略 = VMW_PSP_RR。
  2. Change the Path Selection Policy = VMW_PSP_RR and leave the Storage Array Type Policy as is.
  3. Change the Storage Array Type Policy to = VMW_SATP_ALUA and leave the Path Selection Policy as is.
  4. Change the Path Selection Policy = NMP and leave the Storage Array Type Policy as is.

Answer: A

 

 

Q229.

An administrator needs to configure a storage solution for a vSphere 6.x implementation with these characteristics:        管理员需要一个存储解决方案可以使用这些特性

Snapshot support         快照

vMotion Capability        迁移

Clustering across multiple ESXi hosts        多路径

Database application with high transaction count

vFlash Read Cache

Which solution meets all of the stated requirements?

  1. A vmdk located on a Shared VMFS datastore
  2. A Physical Mode Raw Device Mapped LUN
  3. A Virtual Mode Raw Device Mapped LUN 虚拟模式原始设备映射的 LUN
  4. A Virtual SAN-based vmdk

Answer: C

 

 

Q230.

An administrator observes that virtual machine storage activity on an ESXi 6.x host is negatively affecting virtual machine storage activity on another host that is accessing the same VMFS Datastore.         管理员注意到 6.x ESXi 主机上的虚拟机的存储活动产生不利影响访问同一 VMFS 数据存储区的另一个主机上的虚拟机的存储活动。

Which action would mitigate the issue?

  1. Enable Storage I/O Control.        开启存储io控制
  2. Configure Storage DRS.
  3. Enable the Dynamic Queue Depth Throttling option.
  4. Configure the Disk.SchedNumReqOutstanding parameter.

Answer: A

 

 

Q231.

An administrator is configuring Storage I/O Control. After enabling, the administrator notices high device latency and poor storage performance.         管理员配置存储 I/O 控制。启用后,管理员会注意高设备延迟和可怜的存储性能。

Which two actions would likely reduce latency and improve functionality? (Choose two.)

  1. Set the congestion threshold to 15ms        将拥塞阈值设为15ms
  2. Set the congestion threshold value to 5ms
  3. Ensure that each datastore has independent spindles        确保每个数据存储区有独立的心轴
  4. Ensure that each datastore uses shared spindles

Answer: A,C

 

 

Q232.

Which two statements are true regarding upgrading ESXi 6.x hosts using a USB flash drive? (Choose two.)

  1. The ks.cfg file must be available to the ESXi 6.x host during bootup on a TFTP server.
  2. The USB flash drive must be formatted using Fat32.
  3. A partition table must be manually created on the USB flash device.         必须手动创建 USB 闪存设备上的分区表。
  4. The USB flash drive must be mounted from a Windows device with sysconfig installed.

Answer: B,C

 

 

Q233.

Which two conditions would prevent an administrator from upgrading an existing vCenter Appliance to vSphere 6.x? (Choose two.)         哪2个条件会阻止升级

  1. The appliance has been configured to use an external Single Sign-On server.        配置了外部单点登录
  2. The administrator did not export the appliance configuration.         管理员没有导出应用配置。
  3. The administrator is using an appliance with an embedded Platform Services Controller.
  4. The ESXi Host that the appliance will run on has not been placed into Maintenance Mode.

Answer: A,B

 

 

Q234.

Which two statements are true regarding upgrading from a Distributed vCenter Server 5.x to vCenter Server 6.x? (Choose two.)

  1. vCenter Single Sign-on becomes part of the Platform Services Controller.
  2. vCenter Inventory Service becomes part of the Platform Services Controller.
  3. The vCenter Server service is not migrated during the upgrade process.
  4. The vSphere License Service is migrated to the new vCenter Server 6.x instance.

    Answer: A,C

 

 

Q235.

An administrator has noticed that virtual machine VM2 in the vApp shown in the Exhibit is demonstrating poor performance.

《VCP 621 242题库解密2.0》

Which three changes, if performed separately, would improve the performance of VM2? (Choose three.)

  1. Remove the CPU limit on the vApp.
  2. Remove the CPU limit on the resource pool.
  3. Increase the CPU reservation on virtual machine VM1.
  4. Power off virtual machine VM1.
  5. Increase the CPU reservation on virtual machine VM2.

Answer: A,D,E

 

 

Q236.

An administrator is configuring resource pools for a vSphere 6.x cluster. The cluster has these characteristics:

Five ESXi 6.x hosts

Six cores per host

70 virtual machines with 1 vCPU each

The administrator configures three resource pools and places the virtual machines into the pools, as follows:

Production pool – High Share value with 40 virtual machines

Infrastructure pool – Medium Share value with 20 virtual machines

Development pool – Low Share value with 10 virtual machines

Given this configuration, what is the expected performance for each group of virtual machines during contention?

  1. Virtual machines in the Production pool will perform two times as well as those in the Infrastructure pool.
  2. Virtual machines in the Infrastructure pool will perform four times as well as those in the Development pool.
  3. Virtual machines in all resource pools will perform equally.         在所有的资源池的虚拟机将表现相同。
  4. Virtual machines in the Development pool will perform two times as well as those in the Infrastructure pool.

Answer: C

 

 

Q237.

An administrator has decided to create 10 ESXi 6.x hosts via Auto Deploy for a new Test/Dev cluster. The hosts are configured to obtain their networking configuration via DHCP.

Which condition would explain why none of the hosts are able to receive a valid DHCP address?

  1. The BIOS DHCP File Name was incorrectly entered on the DHCP server.         在 DHCP 服务器上错误地输入了 BIOS DHCP 文件名称。
  2. The DHCP scope was set too small.
  3. The DHCP lease duration is set too short.
  4. The Boot Server Host Name has been set to the TFTP server.

Answer: A

 

 

Q238.

An administrator wants to clone the configuration of an existing ESXi 6.x host to a new group of hosts, but does not want to clone storage specific settings.         不克隆存储特定的设置。

Which action would accomplish this?

A. Uncheck sub-profile B. Remove sub-profile

  1. Revert profile
  2. Disable VM Storage Profile

Answer: B

 

 

Q239.

When operating with Distributed Resource Scheduler (DRS) and Distributed Power Management (DPM), what two statements explain the impact of disabling vSphere High Availability admission control? (Choose two.)         在运行分布式资源调度程序 (DRS) 和分布式电源管理 (DPM),什么两个语句解释禁用 vSphere 高可用性准入控制的影响?

  1. VMware DPM does not place hosts in standby mode if doing so would violate failover requirements.
  2. DRS does not evacuate virtual machines from a host for the purpose of placing it in maintenance or standby modes ifplacing the host in this state would violate failover requirements.
  3. DRS will evacuate virtual machines from hosts and places hosts in maintenance or standby modes regardless of theimpact this might have on failover requirements.         DRS会在主机进入维护或待机模式时迁移虚拟机,这需要故障转移的要求
  4. VMware DPM will place hosts in standby mode even if doing so violates failover requirements.         VMware DPM 会将主机置于待机模式,即使这样做违反故障切换要求。

Answer: C,D

 

 

Q240.

An administrator has configured a cluster with the Host Failures Cluster Tolerates admission control policy, as shown in the Exhibit:

《VCP 621 242题库解密2.0》

Based on the exhibit, which two statements are true? (Choose two.)

  1. The number of slots per cluster node is four.
  2. The cluster can sustain loss of only one node.        只能有一个节点损失
  3. The number of slots per cluster node is three.         每个群集节点的插槽的数量是三个。
  4. The cluster can sustain the loss of two nodes.

Answer: B,C

 

 

Q241.

A virtual machine has been renamed and an administrator is unable to find files with the new virtual machine name in the datastore.         虚拟机已被重命名和管理员是无法在数据存储区中找到具有新的虚拟机名称的文件。

What is the reason for this?

  1. The names of the files on the datastore do not change.
  2. The names of the files on the datastore have been corrupted.
  3. The virtual machine needs to be re-added to the inventory.
  4. The Distributed Resource Scheduler moved the virtual machine to another host.

Answer: A

 

 

Q242.

What is required when changing a virtual machine name using the vSphere Web Client?         使用 vSphere Web 客户端更改虚拟机的名称时有哪些要求?

  1. Verify connectivity to the ESXi host where the virtual machine is running and its inventory list is accessible. 验证连接到 ESXi 主机虚拟机正在运行且可以访问其库存清单。
  2. Verify in which datastore the virtual machine resides and that you have access and its inventory list is accessible.
  3. Verify that virtual machine files are stored in the same datastore and can be accessed in the datastore browser list.
  4. Verify the virtual machine is not running in Fault Tolerant mode and that it is not in a Distributed Resource Schedulercluster.

Answer: A

点赞

发表评论